Mihalik Enikő a legjobb modell

Idén hatodik alkalommal adták át a Fashion Awards Hungary díjakat a divatszakma munkavállalóinak. A legjobb fodrász idén negyedszer kapta meg a díjat és köszöni, átadná a terepet már másoknak.

Idén hatodik alkalommal adták át a Fashion Awards Hungary díjakat a divatszakma munkavállalóinak, az ifjú tehetségeknek és a szakmában vén motorosoknak számító mestereknek. Az ünnepséget a minden médiaesemény helyszínén, a Symbol szórakoztató egységben tartották. Akár a Glamour Woman of The Year díjátadón, itt is Mihalik Enikőt kiáltották ki az év modelljének, aki hivatásához oly hű, hogy éppen New Yorkban tartózkodik, és nem lehetett jelen az eseményen. Ezért képgalériánkban egyedül őt emeltük ki, így gratulálva ahhoz, hogy Békéscsabáról a világhírnév felé tart.

A BFA esemény minden évben nagyon furcsa, két egymást követő évben követtük nagyobb stábbal (íme a 2007-es beszámolónk, és itt a 2006-os), most is szót ejtünk róla, csak éppen nagyobb vonalakban. A szerda esti eseményre nehezen gyűlt össze nép, a legnagyobb konkurenciáját nem más, mint maga a BL-döntő jelentette. A szervezőknek nem kis feladatot jelentett elkülöníteni a festett arcú szurkolókat az elegánsban tipegő divatdiktátoroktól, de végül megoldódott ez is. Az est háziasszonya a VIVA TV egykori műsorvezetője Kis Orsolya volt, ismertebb nevén Kisó, aki elsőként a rendezvény fővédnökét, Simonovics Ildikó kurátort szólította színpadra. A technika idén sem bánt kesztyűs kézzel a szervezőkkel, mert szavait csak egy elhaló hangfoszlányként lehetett érzékelni az egyébként nem túl barátságos nézők körében.

Mint megtudtuk a nyitóbeszédéből, úgy hatvan évvel ezelőtt még Budapest is a nagy divatvárosok egyikét képezte, sok tervező járt hozzánk ötleteket gyűjteni, ezt kellene most újra életre hívni, amihez az alapanyag adott. Nagyon sok innovatív, kreatív fiatal kerül a pályára, akiknek a felkarolásában is segít egy ilyen rendezvény. Ezután megkezdődött az eredményhirdetés Túl sok változás nem született az eddigi évekhez képest, a már megszokott jelöltek cserélődtek.

Az év modellje a már említettMihalik Enikő lett, aki elfoglaltságai miatt nem tudott eljönni, díját így az egyébként az év stylistja kategóriában jelölt Lakatos Márk vehette át, akit egyébként Lakatos Krisztiánnak nevezett Kisó. Kikapcsolódásként egy kis Sári Évit kevertek a programba, majd folytatódott tovább a díjazás, ekkor már emelkedettebb hangulatban. Az Év Sminkese: Véger Ibolya lett, az Év Stylisztja Andó Ildikó, az Év Fiatal Divattervezője Szegedi Kata, az Év Divattervezője ismét a USE. A közönség és a szervezők szerint jó helyre került az összes díj, csak szükség lenne már egy kis vérfrissítésre. Ennek adott hangot az év fodrásza, Szabó Ádám is, aki idén negyedik alkalommal vehette át a díjat, és köszönte, de négyszer már elég volt neki, várja az utánpótlást.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek