Létezik 36-os méretű szupermodell is, juhé!

A legrangosabb divathetek egyik vezető modelljéről, a csodaszép Lara Stoneról kiderült, hogy 36-os a mérete. A modellről a párizsi divathét után – ahol a Chanel, a Jean Paul Gaultier és a Givenchy bemutatókon is fellépett – nyilatkozta a menedzsere, hogy az angol ruhaméretek szerint 8-as, ami a magyar számozásban 36-osnak felel meg. „Azt hiszem, 34-es a mérete, de valószínű, a súlyosabb napjain inkább 36-os" – idézi Alvin Fungot, a modell ügynökét a New York Magazine.

A 36-os modell egyáltalán nem szokásos, így néhány, a divat iránt érdeklődő lap fel is hördült, a Fungot idéző New York Magazin például OMFG címmel jelentette meg a 36-os mérettel kapcsolatos hírt, amely betűszó nagyjából az úristen megbassza magyar kifejezésnek felel meg. Egyébként még a 34-es is ritkának számít a modellvilágban, ahol a megszokott 30-as, 32-es modellek után Lara Stone üdítő, egészséges kivételnek számít, és újabb lépésnek tekinthetjük a csontsovány modellekkel szemben indított harcban. (Nézegessen ezen az oldalon 30-32-es modelleket, ha rosszul akar aludni!)

A holland anyával és angol apával büszkélkedő, huszonöt éves Lara Stone nem tökéletes szépség, van jó néhány perc szünet a metszőfogai között, a szemöldöke pedig hófehér. A 2009 májusi, amerika Vogue címlapján mégis napjaink vezető arcai között feszített. „Örülnék, ha nem én lennék az egyetlen, akinek van melle és segge, de én vagyok. Ugyanakkor nem hiszem, hogy én indítanék el bármilyen trendet", mondta egy interjúban a Guardian szerint.

A legtöbbször Brigitte Bardothoz hasonlított Stone visszahozta azokat az időket, amikor a szupermodellek nem kisfiúnak, hanem hús-vér nőnek néznek ki.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek