24,5 millió a világ legdrágább karácsonyi díszéért

Hivatalosan is elnyerte a világ legdrágább karácsonyi dísze címet a Hallmark Jewellers alkotása, mely 82 ezer fontba, azaz 24,6 millió forintba kerül, írja a Telegraph. A gömb, melyet két karika fog közre, 18 karátos fehérarany alapból készült, és 1578 gyémánt és 188 rubint díszíti.

A drága dísz ötlete a 30 éves múltra visszatekintő cég tulajdonosának, Mark Hussey-nak a fejéből pattant ki. „Nem a gömb értékén volt a fő hangsúly, csupán valami különlegeset szerettünk volna készíteni karácsonyra” – mondta a 38 éves tulajdonos. „Valami egyedit akartunk, de amikor rákerestünk más elképesztő gömbökre, a legdrágább, amit találtunk 26.874 font értékű volt” – tette hozzá. A dísz egy teljes éven keresztül készült, és csupán 130 munkaórát vett igénybe, hogy felhelyezzék a gömbre az ékköveket.

Hussey természetesen kitért arra is, mi lesz, ha nem tudja eladni az igencsak exkluzív darabot. „Nem igazán lényeges, hogy el tudjuk-e adni, vagy sem, az üzletünk közepére szeretnénk kirakni. De ha őszinte akarok lenni, ha szentestén még mindig itt lesz, akkor valószínűleg felrakom a karácsonyfánkra” – mondta.

Oszd meg másokkal is!
Mustra