A nők jobban emlékeznek első cipőjükre, mint az első csókra

Egy új kutatás eredményei szerint a nők sokkal inkább emlékeznek arra a cipőre, amit életükben először vásároltak, mint az első csókra, amit kaptak.

A Telegraph számolt be a kutatásról, amelynek során ezer nőt kérdeztek meg és 92 százalék emlékezett az először, a saját pénzén vásárolt cipőjére, míg csupán a megkérdezettek kétharmadánál kevesebben emlékeztek első csókpartnerük nevére. A nők 96 százaléka állította, hogy rosszul érzi magát, ha ki kell dobnia egy cipőt, míg csupán 15 százalék mondta ugyanezt, ha dobnia kell a pasiját.

Mi nem vagyunk ennyire szőrös szívűek, én például nem emlékszem az első cipőre, a balatoni gyerektábor súlyos éjszakájára annál inkább, ugyanakkor jól ismerem a cipőfetisisztákat, a közvetlen környezetemben is akad jó néhány, így nagy általánosságban egyet tudok érteni a fenti adattal.

A Telegraphban megszólaltatott szakértő szerint az lehet a jelenségre a magyarázat, hogy míg a cipővásárlást klassz, ünnepi eseménynek tartjuk, ami nem adódik mindennap, a szakítást igyekszünk mihamarabb kitörölni az emlékeink közül.

Elő az emlékekkel! Milyen volt az először vásárolt cipő? Na és a csók?

Nyálas-kedves történeteket szeretnénk látni a kommentek között!

cipo
Oszd meg másokkal is!
Mustra