Ráncosíthat a ránctalanító botox

botox250

Az arcfeszesítő termékek Michael Jacksonjának újabb mellékhatására hívták fel a figyelmet a tudósok a Journal of Cosmetic Dermatology legújabb számában. A legfrissebb kutatási eredmények azt mutatták, hogy a botox túlzott, valamint szakszerűtlen használata következtében a le nem bénított arcizmok fokozott működésbe kezdenek, megpróbálják helyreállítani a botoxtól lebénult, működésképtelen izmokat. Az arcizmok aktívabb működése pedig újabb, mélyebb ráncokat eredményezhet az orrnyeregnél, valamint az orr környékén.

„Bizonyos izmok bénítása más izomcsoportok aktívabb működését idézhetik elő” – nyilatkozta a Daily Mailnek a New York-i Weill Cornell Medical College bőrgyógyásza. A lap szerint az orrnyeregben és az orr környékén nevetés közben tűnnek elő leggyakrabban a ráncok, ezért a vidám celebekről könnyebb megállapítani, botoxoztattak-e, és ha igen, mennyire szakszerűen tették ezt. Danii Minogue és Amanda Holden például rossz orvost választott.

Dr. Nick Lowe, a londoni Cranley Klinika vezető bőrgyógyász-kozmetológusa a lapnak elmondta, a homlok botoxozásakor rendkívül körültekintőnek kell lenni, ugyanis a homlok bénított izmai a orrnyereg és az orr környékén található izmokat aktívabb működésre készítetik. Lowe a ráncok elkerülése érdekében az egész orrba botoxot fecskendez, különösen akkor, ha a szem körüli ráncokat kezeli.

botox450

A botox egyébként az egyik legnépszerűbb ránctalanító termék az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, ezt bizonyítja, hogy a hírességek sem vetik meg. Nicole Kidman, Danii Minogue, Jennifer Aniston és Anastacia is bevallotta, hogy volt már dolga az izmokat bénító ránctalanítóval.

Oszd meg másokkal is!
Mustra