Audrey Hepburn fekete estélyije a legemlékezetesebb filmes ruha

Miután megszavazták a legmeghatározóbb utcai ruhát – ami ugye Geri Halliwell fellépőruhája lett, amin az Egyesült Királyság zászlaja volt -, szavazást hirdetettek a legmeghatározóbb filmes ruha kategóriában is. A végeredmény szerint az Audrey Hepburn által az Álom luxuskivitelben című filmben viselt fekete Givenchy ruha lett minden idők legikonikusabb mozifilmben szereplő női ruhája, írja a Mirror.

A szavazást a Lovefilm című magazin készítette olvasói körében, és a lap szerkesztője szerint nem meglepő a színésznő győzelme. „Audrey Hepburn a legfontosabbá tette a divatban a kis fekete ruhát, ami kiállta az idő próbáját, annak ellenére, hogy ez a legstílusosabb nők versenye” – nyilatkozta Helen Cowley.

A második helyre a szavazáson a Vágy és vezeklés című filmben Keira Knightley zöld ruhája került, melyet Jacqueline Durran tervezett, míg a harmadik helyen Marilyn Monroe fehér ruhája végzett a Hétévi vágyakozásból. Ez utóbbi viszont eléggé váratlan, hiszen a metró rácson álldogáló Marilyn Monroe ruhája, amit éppen felfúj a szél, valószínűleg hamarabb eszébe jut az embernek, mint Knightley zöld selyemruhája.

A negyedik helyen Ursula Andress bikinije végzett, melyet a Dr No című James Bond filmben viselt, az ötödik Kate Hudson arany estélyije lett a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című alkotásból. A Top tízbe hatodikként szintén egy Audrey Hepburn által viselt ruha került be, ezúttal a My Fair Ladyből.

Hetedikként Olivia Newton John fekete ruhája jutott be a Grease-ből, nyolcadik lett Raquel Welch legendás bikinije a Kr. e. egymillió évvel című filmből. Kilencedik helyen végzett Nicole Kidman és a Moulin Rouge-ban viselt ruhája, és tízedik helyre került Sarah Jessica Parker Vivienne Westwood esküvői ruhája a Szex és New Yorkból.

Oszd meg másokkal is!
Mustra