Otthoni meleggyantázás égési sérülés nélkül

300.KourtneyKardashian.KhloeOdom.tg.062110

A valóságshow-szereplő Kourtney Kardashian nemrég komoly égési sérüléseket okozott testvére, Khloé intim területein egy olcsó meleggyantával. Hogy orvosolja a problémát, Kourtney Kardashian a népi hagyomány nyomán vajjal kente be húga megégett bőrét, ám a kozmetikus szerint ez az egyik legrosszabb megoldás, mert a vaj a baktériumok melegágya. A mystyle.com-nak nyilatkozó kozmetikus, Elisha Roverby úgy véli, már a gyanta kiválasztásakor is körültekintőnek kell lennünk: fontos, hogy olyan terméket használjunk, ami organikus anyagokat tartalmaz, hogy már az alkalmazáskor is védjük a megnyíló szőrtüszőket, valamint célszerű ellenőrizni az összetevőket, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat.

1. Győződj meg arról, hogy tiszta a szőrtelenítendő terület

2. Használj hintőport, az felszívja a testnedveket

3. Tegyél a hűtőbe aloe verás borogatást, a gyantázás után ezzel hűtheted a kezelt területet – javasolja Roverby, akinek véleményét Mayer Erika kozmetikus tanácsaival egészítjük ki.

4. Melegítsd föl a gyantát, majd a kézfejeden teszteld le, hogy megfelelő-e a hőmérséklet. Akkor vidd föl, ha folyós állagú, és nem éget.

5. Ha egyedül gyantázol, ne kend be az egész területet, ellenkező esetben nem tudsz ráfeszíteni a bőrre. Húzz egy csíkot a szőrnövéssel megegyező irányba, és teszteld le, hogy egyáltalán bírod-e a gyantázás okozta fájdalmakat.

6. Amennyiben egyedül gyantázol, csak egy irányból tudsz ráfeszíteni a bőrre. Ott feszítsd a bőrt, ahonnan elkezded tépni a gyantacsíkot (szőrnövéssel ellenkező irányban rántjuk), hiszen ott nyúlik meg jobban. Ha megfelelően ráfeszítesz, biztos, hogy tőből téped ki a szőrszálakat, ráadásul így elkerülheted a véraláfutásokat is. Mindig csak egy csíkban kend fel a gyantát!

7. Egy területet ne gyantázz közvetlenül egymás után kétszer! Az ott maradó szőrszálakat inkább szemöldökcsipesszel távolítsd el.

8. Ha maradt rajta gyanta, mosd le gyantalemosó olajjal vagy babaolajjal. Vedd ki a hűtőből az aloe verás borogatást, és helyezd a kezelt területre.

9. Mielőtt felöltöznél, kend be hintőporral vagy gyantázás utáni bőrnyugtatóval a gyantázott részeket – nyugtat, és elkerülheted vele a súrlódással járó kellemetlen komfortérzetet. A hintőpor a véraláfutáson is sokat javít, így, ha a bőr kifeszítésénél mégsem voltál elég alapos, és véraláfutás keletkezett, ezzel kezelheted.

10. Gyantázás után legalább egy napig kerüld a strandot és a szaunát!

Oszd meg másokkal is!
Mustra