Magazin 42-es modellekkel, diétás tippek nélkül

A hamarosan megjelenő – Nagy Britanniában egyedülálló – „Just As Beautiful” magazin nem csontsovány tizenéves modellekkel és diétás tippekkel szórakoztatja majd olvasóit: a lap kifejezetten a nagydarab hölgyeknek szól – írja a Daily Mail.

A célközönség ruhamérete a 14-és és a 20-as közt helyezkedik el (ez európai mércével a 42 és 50 közötti méreteknek felel meg), ahogy az újság modelljeié is. Divat- és életmódcikkek, receptek lesznek a lapban, ám a diétás tippeket kihagyják. Az első lapszámban egy angol sorozatban, a Gavin és Stacey-ben játszó Ruth Jones lesz az interjúalany.

„Azt szeretnénk, ha olvasóink nem gondolnák, hogy meg kell változniuk, le kell fogyniuk, hogy boldogok lehessenek. A legtöbben azért hiszik, hogy meg kell változniuk, mert olyan üzeneteknek vannak folyamatosan kitéve, melyek ezt sugallják. Mindig sovány modellekről látnak képeket, melyek azt mondják: neked is ilyennek kellene lenned” – nyilatkozta a magazin főszerkesztője, Sue Thomason, aki maga is 18-as (46-os) méret. „A külsőt újra kéne gondolni és helyre kéne tenni a témát: az élet szórakoztató részébe, a divattal és sminkkel egy helyre. Ha folyamatosan a külsőd miatt idegeskedsz, az annak a jele, hogy a gondolataid kell megváltoztatnod, nem a tested” – tette hozzá Thomason.

A magazin eddig e-mailen terjedt, körülbelül 30.000-en iratkoztak fel rá. Októbertől viszont nyomtatott formában jelenik meg kéthavonta. „Bár plus size-os hírességekkel készítenek interjúkat, mint például Ruth Jones, a beszélgetések egyszerű interjúk és szó sincs bennük az alany túlsúlyáról. A magazinban a nők alakja nem kap olyan nagy figyelmet, mint máshol. Rengeteg újság hirdeti a fogyókúrákat, de az olvasókat ez már nem érdekli. Olyan újságot akarnak, melytől jól érzik magukat, és megbarátkoznak kinézetükkel” – mondta a kiadásért felelős Ronnie Ajoku.

Ajokuhoz hasonlóan gondolkodnak a szintén brit Essentials magazin emberei is, mely, miután kikérte 5000 nő véleményét, úgy döntött, száműzi a hivatásos modelleket és a hírességeket a címlapról. Az átlagos angol nők mérete 14-16-os (42-44-es), mégis igen kevesen képviselik ezt a testalkatot a divat világában és a szórakoztatóiparban, sőt, gyakran a boltok sincsenek felkészülve az átlagos nőkre. A plus-size ipar egyébként köszöni, jól van a válság ellenére is: egyre több nagy tervező fordul a nagyobb – egyesek szerint épp hogy normál – méretű modellek felé, és mint tudjuk a New York-i divathétre is betették lábukat a telt nők.

Oszd meg másokkal is!
Mustra