Léber Barbara: a fűző nem könnyű műfaj

Léber Barbara, a főként alkalmi, esküvői ruháiról ismert magyar tervező szerdán a Coin áruházban mutatta be a The Corset nevű kollekcióját, aminek a központi eleme a fűző. „Azért gondoltam, hogy elindítok egy ilyen vonalat a nevem alatt, mert mindig is foglalkoztam a fűzőnek, mint ruhadarabnak a felhasználásával. Sokszor hallottam vissza, hogy én vagyok a fűzőkirálynő. Ez alapján feltételeztem, hogy tetszettek is a munkáim, és valóban értek hozzá. Persze nagyon nehéz műfaj a fűző, évekbe tellett, amire kikísérleteztük, hogy olyan legyen amilyen, és tényleg azt tegye a testtel, amit tennie kell” – nyilatkozta a tervezőnő, aki biztosított minket arról, hogy megmarad a haute couture szalonja is.

A mostani bemutatóval a fűző különböző felhasználási módjait mutatta be: „Ha valaki vásárol egy fűzőt, azt fel tudja venni alkalmi vagy sportosabb nadrággal, farmerral, elegáns rövid vagy hosszú szoknyával, báli szoknyával, és akár rövidnadrággal is is”.

Szerinte valamelyest nyilván átalakult ez a ruhadarab születése óta, amennyire lehet, továbbra is az a célja, hogy darázsderekat varázsoljon, a mellet a helyére tegye, és a csípőről is eltüntesse a nemkívánatos hurkákat. „Persze már nem tudja azt az erős tartást biztosítani, amit valaha, hiszen anno a nők teljesen más ritmusú életet éltek, és mi – ha még csak egy alkalomról is van szó – már nem tudjuk annyira megerőszakolni magunkat, hogy ezt a tempót felvegyük. Ennek megfelelően a fűző is könnyedebb lett, akár elasztikus anyagból is el lehet készíteni, ami pedig végképp egy viszonylag kellemes viselet. Igaz, ez egy kicsit félreérthető” – nyilatkozta a Velvetnek a tervezőnő. Hozzátette, persze vannak „alibifűzők”, amik csak a hangulatot hozzák, de valójában funkcióban nyomába sem érnek a valódi daraboknak.

Még több kép!

Léber Barbara szerint nagyon oda kell figyelni arra, hogyan is viselkedünk egy ilyen ruhadarabban. Például ajánlatos kihúzni magunkat. „A nőknek tanítani kellene, hogy hogyan kell tartani magukat. Sokszor mindegy, hogy mit veszünk fel, ha szép a tartásunk. Így én általában az öltözködéssel nem szeretem eltakarni azt, aki viseli a ruhát. Az illető legyen harmóniában magával, érezze azt, hogy bármilyen ruhában szép, és akkor tényleg hozzá tud tenni valami pluszt az adott összeállításhoz” – mondta Léber Barbara, akinek megemlítettük azt az idős hölgyet is, Cathie Jungot, aki előszeretettel hord fűzőket, derékmérete mindösszesen 38 centiméteres. „Ezt betegségnek tartom, ő így hoz be az életébe egy olyan erős kontrollt, amit nem tud másként megteremteni az életében. Szerintem ez egy pszichés zavar, de hát ő tudja. Végül is ez is egy eszköz a feltűnéshez”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek