Emma Watson Hermione miatt nem mutathatta a melleit

A héten itthon is bemutatják a Harry Potter utolsó részéből készült film első felét, a szereplők minden nyilatkozata arról szól, hogy milyen lesz az életük a filmek befejezése után. Ezért is érdekes a WWD Emma Watsonnal készített interjúja, amiben a színésznő arról mesél, hogyan lett az eminens, külsejével nem sokat foglalkozó tanuló szerepének köszönhetően borzasztóan divatérzékeny.

Emma Watson és öccse a Burberry kampányfotókon
Emma Watson és öccse a Burberry kampányfotókon

"Kicsit furcsa módon, de meg kell köszönnöm Hermionénak a stílusérzékemet. Miközben ezt a szerepet játszottam, a divat volt az egyetlen lehetőség arra, hogy kifejezzem magam, hogy én más vagyok, mint az a lány az iskolai egyenruhában. Amikor lehetőségem volt, hogy szépen felöltözzek, akkor nagyon örültem, hogy Emma lehetek, és megmutathatom, hogy másmilyen is tudok lenni. Talán sosem érdekelt volna ennyire a divat, ha nem játszottam volna olyan sokáig a szerepet, és néha nem éreztem volna úgy, hogy állandóan hozzá hasonlítanak" - mondta Emma Watson az interjúban.

A Harry Potter hatodik részének bemutatóján Londonban
A Harry Potter hatodik részének bemutatóján Londonban

A színésznő az utóbbi pár évben amellett, hogy rengeteg címlapon szerepelt a híres szerepe miatt, egyre többször kerül be az újságokba divatipari hírekkel. A legnagyobb durranás a Burberry kollekciója volt tavaly, aminek a színésznő lett az egyik arca. És szintén tavaly ősszel Watson divattervezőnek állt, és a fair trade-ben utazó People Treevel készített közös kollekciót .

A forgatások befejezésével Emma Watson is beállt azon színésznők sorába, akik szívesen hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire szexisek, milyen nőiesek, vadak tudnak lenni. Ezt talán szintén a szerepének köszönheti, leginkább annak, hogy amíg kötötte a szerep, addig távol kellett tartania magát minden erős megnyilvánulástól. Arról nem is beszélve, hogy még most is csak húszéves, úgyhogy ha pár évvel ezelőtt kezd el nagyon kihívó lenni, azért az elég sok negatív kritikát szült volna.

"Nem engedtek meg semmit sem. Nem engedték, hogy levágjam a hajam, hogy kifessem a körmöm, hogy mellnagyobbító melltartót hordjak, hogy kicsit merészebben öltözködjek, hogy kisminkeljem magam, amikor Hermionét alakítom. Mindig hátra kellett fésülnöm a hajamat. "Túl szép, szedjétek le róla a pirosítót vagy sminket" - mondták. A divat volt a lázadásom" - mondta a színésznő az interjúban.

Ennek a lázadásnak az egyik, nem biztos, hogy szándékos jele volt, amikor Watson a hatodik rész bemutatóját egy kis villantással dobta fel. Az viszont egyértelmű, és szándékos jel volt, hogy a hetedik rész leforgatása után egészen rövidre vágatta haját , mintegy örökre megszabadulva Hermione fürtjeitől.

Emma Watson rövid haja 2010 szeptemberében
Emma Watson rövid haja 2010 szeptemberében

"Mindig is tetszettek a rövid hajú nők. Szerintem nagyon szexi, ha levágatod a hajad, engeded, hogy látszódjon a nyakad és a bőröd. Még mindig csak szokom az új frizurámat, de azt hiszem, ez hozzám tartozik. Egy kicsit úgy éreztem korábban, hogy a hajam félig én vagyok, félig Hermione, és ezzel tökéletesen el tudom magam távolítani a szereptől" - mondta az interjúban.

A frizuraváltáson kívül elkezdett egyre merészebb lenni, mind tetteiben, mind nyilatkozataiban. Kezdésnek ott volt, hogy az idei Glastonbury fesztiválra szórakoztató kamutetoválással érkezett.

De ahogy telik az idő, egyre többször kerül elő az, hogy milyen nő Emma Watson. Színésztársa, Daniel Radcliffe például azt mondta róla, hogy vadul csókol, ő maga meg azt magáról, hogy járt ugyan már egy pár fiúval, de szerelmes még csak egyszer volt.

A színésznő meg azt üzeni azoknak, akiket az érdekel, hogy mi lesz, hogy most mindennek vége a Harry Potterrel, hogy még csak húsz éves. Tulajdonképpen a karrierje elején áll.

Oszd meg másokkal is!
Mustra