Tiltakoznak a brit állatvédők a királynő szőrmekucsmája ellen

Erzsébet királynő a felháborító szőrmekucsmában
Erzsébet királynő a felháborító szőrmekucsmában

A Királynő és Károly herceg felesége, Kamilla is az állatvédők támadásainak kereszttüzébe került, mert szőrmekucsmát viseltek a sandringhami templomi karácsonyi szertartásán. „Ez az én szememben kirívó, hivalkodó kegyetlenség. Szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, aki 2010-ben valódi szőrben mászkál” – mondta az egyik állatvédő szervezet, az AnimalAid vezetője, Andrew Tyler.

Kamilla kucsmáját, mint később kiderült, anyja egyik régi bundájából készítették, azt azonban a Királynő szóvivője nem tudta megmondani, II. Erzsébeten milyen szőrme volt. A Királynő természetesen nem most kezdett bundát és szőrmés kiegészítőket hordani, hivatalos ruháinak egy részét régóta hermelinnel dobják fel.

A Királynőt eddig nem bántották, de Kamillát már tavaly is támadták, mivel egy hivatalos kanadai látogatás során kétszer is szőrmét választott.

Az állatvédők azért is aggódnak a királyi család bundamániája miatt, mert épp nekik kéne jó példával elöljárniuk, ráadásul a britek nem is rajonganak a szőrmékért. „A britek szeretik az állatokat, és több mint 90%-uk elutasítja a szőrmeviselést. Reméljük, hogy Őfelsége valami humánusabbat visel majd a jövőben, ami jobban illik a brit nemzet értékeihez” – mondta a Peta szóvivője a Daily Mailnek.

Királynői elegancia szőrmével és rózsával
Királynői elegancia szőrmével és rózsával
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek