Karl Lagerfeld nem szeretné értelmiségi benyomását kelteni

Karl Lagerfeld az idei párzisi haute couture divatshow alkalmából nyilatkozott a Telegraphnak, megosztva magáról néhány részletet. A tervező jelenleg a Chanelnek dolgozik, nemrég készült el az új kollekcióval. A tervező a párizsi bemutatója előtt többek között a luxusról beszélt, illetve arról, hogy ő mit tart annak. "A luxus csúcsa az, ha a lehető legjobb feltételekkel csinálhatod azt, amihez értesz. Ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok, mert amit csinálok, azt pont úgy csinálom, ahogy szeretném. Nekem az a luxus, ha leülhetek, és nyugodtan készíthetek egy pár vázlatot" - mondta a tervező.

Azt is elmondta, hogy szinte alig van ideje bármire, sokat késik, de ez nem azért van, mert tiszteletlen lenne vagy lusta, hanem azért, mert ha találkozik valakivel, akkor elfelejti az óráját nézni, és ha már reggel megcsúszik a napi beosztásban, akkor egész nap késésben van.

A videóban szokásával ellentétben nem feketében, hanem egy kékes árnyalatú öltönyben van. Ezt azzal magyarázta egyrészt, hogy a divat lényege a folyamatos változás, és a divat őt is változtatja, másrészt azzal, hogy azt vette észre, hogy a tévéképernyőkön keresztül a tengerészkék szín sokkal jobban működik, mint a fekete. Ezért döntött a kék öltöny mellett.

Amikor könyvekről kérdezték, elzárkózott, azt mondta, nem akar könyvekről beszélni. Nem szeretné, ha az emberekben úgy maradna meg, mint értelmiségi.

A zenei ízlésébe viszont beavatta a nézőket, amikor az újságíró a zenéről kérdezte, előkapta a táskájából Anna Calvi egy lemezét, majd hozzátette, most ez a kedvence.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek