Hervé Léger unalmasnak találja a mai modelleket

Hervé Léger divattervező, aki a kilencvenes években - pályája csúcsán - rendszeresen alkalmazott szupermodelleket a bemutatóin bevallotta, hogy azért nem mutatja be kollekcióját a Fashion Weeken, mert szerinte a mostani modellek nem igazán lelkesítők, sőt unalmasak.

„Pánikba esnék, ha vissza kéne térnem a ruháimmal a kifutóra. Még azok a modellek is, akiket ki szoktam választani, túl soványak és szomorúak” – osztotta meg a Daily Mailel, és hát valljuk be, éhezve valószínűleg tényleg nehezebb mosolyogni.

Linda Evangelista
Linda Evangelista

„Én még jól emlékszem a szupermodellek nagy korszakára, Linda Evangelista, és Cindy Crawford mindig életteliek és vidámak voltak. Manapság elmegy az ember pár bemutatóra, és mindenhol ugyanolyan lányokat lát. Ez a felhozatal engem nem inspirál. Persze én is prezentálok háromszor évente: tavaszi, őszi, és egy cruise kollekciót. A bemutatótermemben dolgozom, mert szeretem, ha a vevőim házhoz jönnek. Ők szerencsére meg is veszik a ruhákat, így jól fogy az áru. Engem jó érzéssel tölt el, hogy nem létezem hiába, mert sokan vannak, akik imádják amit csinálok. Nekem ez az igazi elismerés.”

Léger 1999-ben vesztette el a márkáját és így a nevét is, mikor a BCBG Max Azria csoport megvásárolta azt tőle. A cégcsoport a Hervé Léger név alatt alkotta meg nemrég fantasztikus, vízre érzékeny napozóruháját, amiben még napozni sem nagyon lehet.

Hervé Léger 2000-ben új márkanevet hozott létre Hervé L. Leroux néven. Karl Lagerfeld, aki nem szeretne értelmiséginek tűnni, tanácsolta neki az új nevet és Léger hallgatott rá, mert mint mondja mindig nagyon felnézett a német származású tervezőre. Légert, csak úgy, mint pályája elején, még mindig a mester inspirálja. „Ő egy zseni. Csodálatos ember" – osztotta meg a DailyMailel.

„Haj stylistként kezdtem a karrieremet, aztán kalapkészítő lettem, majd találkoztam Karllal, és ez óriási hatással volt a munkásságomra. Nincs még egy olyan tervező, mint ő. Volt szerencsém a Fendinél és a Chanelnél megfigyelni munka közben: egyszerűen mindent belead, csak figyelni kell hogyan dolgozik, nagyon sokat lehet tanulni tőle. A munka minden részéhez nagy tehetsége van. Megvan benne a szellem és a vízió is, ráadásul mindemellett nagyon modern. Teljesen a jövőben él: ha befejeztünk egy kollekciót, másnap kezdtük az újat. Nem tűri a kétséget, csak megy előre. Benne minden megvan, ami belőlem hiányzik. Ez a fő oka annak, hogy ennyire el vagyok ájulva tőle."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek