A leggingstől elpuhul a testünk

A leggings kényelmes viselet, pár éve pedig tökéletes alternatívája a szoros és kényelmetlen farmereknek. Hosszú tunikával ápol és eltakar, nem látszik, ha többet ettünk a kelleténél, vagy épp elfelejtettünk lábat borotválni – némi hátránya azért mégis van a macskanadrágnak, épp kényelmes rugalmassága miatt: „brit tudósok” szerint a tartós leggings viseléstől elernyednek izmaink és megereszkedik combunk, elpuhul hasunk.

„A leggings kényelmes viselet és nagyszerűen is néz ki, én ugyanúgy rajongok érte, mint más, de vannak árnyoldalai. A macskanadrág összetartja és támogatja a négyfejű combizmot, a fenékizmot és a hasizmokat, így elvégzi a munkát helyettük. Ennek eredményeként az izmok kikapcsolnak, szóval ne lepődjünk meg, hogy amikor nyáron levetkőzünk, testünk közel sem olyan feszes, mint ősszel volt” – mondja Sammy Margo gyógytornász a Daily Mailnek.

leg450

„A leggings ráadásul elrejti azokat a testrészeinket, amiket nem szeretünk, például narancsbőrös fenekünket, vagy deréktáji hájunkat, így hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a problémáról és nem edzünk eleget” – teszi hozzá a szakember.

Jó hír, hogy némi testmozgással ellensúlyozhatjuk a nadrág okozta károkat. A gyógytornász azt ajánlja, erősítsünk kis súlyokat a bokánkra, úgy sétáljunk, vagy: „húzzuk be a hasunkat amennyire csak tudjuk, és fújjuk ki a levegőt. Kössünk derekunkra egy szalagot és viseljük egész nap”. A furcsa módszer lényege, hogy akaratlanul is behúzva tartjuk hasunkat, ha a szalag szorít – minket a dolog inkább középkori kínzásra emlékeztet, mint ésszerű feszesítésre.

Az igazán testhezálló, lycra és lasztex leggingek 2006-ban robbantak be a divatba, azóta töretlen a népszerűségük. A macskanadrágon kívül valószínűleg a testformáló fehérneműk és a túl szoros farmerek is pihentetik az izmokat, de ezekre Margo nem tért ki.

Oszd meg másokkal is!
Mustra