A szőrmék miatt maradhat el a Fendi divatbemutatója

Szöuli állatvédők kijelentették, hogy nagyszabású megmozdulások lesznek, amennyiben a Fendi dél-koreai divatbemutatóján szőrméből készült kreációkat is viselnek majd a modellek. Szöul most arra kéri a divatházat, hogy legyenek szívesek, és mellőzzék a szőrmét a legnagyobb ázsiai bemutatójukon, mert sokan nem vennék jó néven, ha a kollekció minden egyes darabját bemutatnák.

„Az állatvédők panaszt nyújtottak be az eseménnyel kapcsolatban, és az interneten is negatív fogadtatása volt a bemutatónak. Nem hagyhatjuk, hogy olyan eseményt rendezzenek, ami ilyen vitákat gerjeszt” – nyilatkozta az önkormányzat egyik munkatársa. „Ez az első alkalom, hogy divatbemutatót rendezünk egy köztulajdonban lévő területen, és hiányosak voltak az ismereteink arról, hogy ez hogyan is zajlik. A bemutatót egyelőre még nem mondtuk le. Dolgozunk az ügyön” – nyilatkozta az AFP-nek egy a neve elhallgatását kérő tisztségviselő.

A Fendi hivatalos nyilatkozatában közölte, hónapokig készültek erre a bemutatóra, és értetlenkednek a döntés miatt. Hozzátették, folytatják az egyeztetéseket. „Meglepett, hogy a város vezetősége két héttel a bemutató előtt úgy döntött, hogy lemondják az eseményt, amennyiben szőrméből készült termékeket is bemutatunk” – nyilatkozta a Fendi vezérigazgatója, Michael Burke.

A Huffington Post szerint a júniusban esedékes rendezvény a Fendi legnagyobb, az őszi/téli kollekciót felvonultató divatbemutatója a térségben. Összesen negyven kreációt mutatnának be, és ennek a fele szőrméből készült. A cég szerint összesen 1200 ember hivatalos az eseményre, több külföldi és hazai hírességet, a sajtó számos képviselőjét, valamint a divatszakma számos meghatározó személyiségét is meghívták.

Oszd meg másokkal is!
Mustra