Gyomros pólót és kacsacsőrű emlős-táskát csak magyar tervezőtől

Csütörtökön a Margitszigeten mutatta be kreációit Szilas Rita divattervező. Már a meghívóban figyelmeztettek minket, hogy egy „igazán eredeti és rendkívüli” eseményről lesz szó. Nos, ez végül is igaz volt, hiszen a bemutatott ruhák és kiegészítők kissé szokatlanok voltak, és a vendégek között is olyan hírességeket fedeztünk fel, akikkel ritkán találkozni ilyen eseményen. Ott volt többek közt Horváth Charlie, Somló Tamás, Csapó Gábor és Árpa Attila, sőt, a bemutató után a tömegben ránk köszönt dr. Kolláth György alkotmányjogász is.

A házigazda szerepét egyébként Till Attila vállalta magára, aki elmondta, hogy bár a La Masni tervezőjének több bemutatója is volt már, ilyen még sosem, különben is, ő nem a megszokott úton jár, „nem bíbelődik a magazinokból visszaköszönő aktuális trendekkel”. Jó, ez persze nem jelenti azt, hogy az általa tervezett ruhák és egyebek ne lennének hordhatóak - derült ki. Egyúttal azt is megtudhattuk, hogy Szilas Rita jogi egyetemre járt, de „az önkifejezés démona visszaterelte” a tervezéshez.

Ön szerint melyik a legmeghökkentőbb?

Ami az inspirációkat illeti – ezt később a bemutatón is láthattuk-, a tervezőnő sok mindenből merít ihletet, legyen szó akár az állatvilágról, egy UH- vagy röntgenfelvételről vagy a Bibliáról. Egy rövid imidzsfilm levetítése után el is kezdődött maga a divatbemutató, amelyen sorra követték egymást a meghökkentő, cuki és bizarr holmik. Voltak kacsacsőrű emlőst és kutyát formázó gurulós táskák, Bibliát, mesekönyvet és tacskót formázó retikülök, buborékfóliából készült kabátok, fű- és kavicsmintás szoknyák, gyomros póló, egy próbababa torzójából készült kiegészítő és sok minden más. Hogy melyik volt a legmeghökkentőbb kreáció vagy összeállítás, az olvasókra bízzuk. Kattintsa végig galériánkat, és szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra