A Grazia betegesen levékonyította Katalin hercegné derekát

Csúnyán megszaladt a Grazia magazin szerkesztőségében a retus, amikor Katalin hercegné esküvői fotóját szerkesztették a címlapra. A május kilencedikén megjelent kiadványon Vilmos herceg feleségének amúgy sem vastag dereka nem hogy betegesen vékonynak tűnik: konkrétan egy ember nem így néz ki.

A borítót felhördülés és kritika övezte, a Grazia pedig megemberelte magát, és bejelentették: na jó, digitálisan manipulálták kicsit a képet. A csekély változtatás ez esetben nemcsak azzal járt, hogy Katalin hercegné derekából mindkét oldalról lehasítottak egy-egy darabot, hanem kiszedték mellőle újdonsült férjét, és új jobb kart fotosoppoltak neki (tükrözték a balt). Mindezek után a szintén lecsökkentett csípőméret már aligha említésre méltó.

graz450

A Grazia hivatalos álláspontja szerint ők csak egy jó fotót akartak, amelyen a hercegné egyedül látható, de hát az összesen rajta volt a herceg is."…ezért megkértük a szerkesztőinket, hogy vegyék le a képről (ami a képes magazinoknál bevett gyakorlat). Emiatt a hercegnének csak egy karja lett volna, ezért odamásoltak egyet a hiányzó helyére, hogy teljes legyen a kép" – írja a Guardian.

A Grazia sietett leszögezni: olyan céllal nem végeztek módosításokat, hogy Katalin soványabbnak tűnjön, és nagyon sajnálják, ha így tűnt, és ezzel bárkinek kellemetlenséget okoztak.

Slankítós fotosop-katasztrófák időről időre előfordulnak, de nem ez az egyetlen vizuális csapástípus, amelyet a képszerkesztők a fogyasztóra mérnek: egyik kedvencünk például az a retusőr, aki Julia Robertsnek porcelánból adott új arcot, és még le is kente xyladekorral, biztos ami biztos alapon. Cindy Crawford emlékeztetett már saját lányára, és kacsára is egy-egy címlapon, a hivatásos fotosopperek kedvence viszont tutira Scarlett Johansson, akiből szeretnek hullát csinálni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek