Őszi sminktrend: így kell vörös rúzst viselni!

A vörös rúzs körülbelül egyidős a civilizációval, mégis újra és újra divatba jön: pár évre elfelejtettük, most megint elengedhetetlen kiegészítő lett. A külföldi celebek sminkesei pontosan tudják, hogyan tanácsos vörös rúzst viselni, rajtuk keresztül mutatjuk be, idén ősszel hogyan sminkeljünk!

1. Öltözzünk hozzá!

Elég jó ötlet például Amy Nadine celebsminkestől az, hogy a vörös rúzshoz fekete-fehér ruhát ajánl: így a hangsúly abszolút szánkra kerül, ami szinte menő kiegészítőként dobja fel szettünket. A vörös rúzs igazából annyira kényes sminktrend, hogy nem csak hozzá kell öltözni, az ékszerezést is vissza kell fogni: egy hangsúlyos sminkhez már nem kellenek fényes kövek és hatalmas fuxok, se nappalra, se éjszakára.

2. Figyeljük a napszakot és fogjuk vissza magunkat!

Napközben nem ajánlott hangsúlyosan kifesteni szemünket és szánkat is, mert közönséges hatást kelt, de estére minden további nélkül jöhet a tusos vagy füstös szemfestés a feltűnő rúzs mellé. A reggeli rohanásra például bevált divattipp, hogy csak szánkat fessük ki vörös rúzzsal, ha másra nincs időnk, úgy is nagyon menők leszünk.

3. Legyen matt, vagy csillogó!

A vörös rúzsok közt nem csak feltűnően lakkos, csillogó darabokat találunk, idén a matt száj is menő. Legkönnyebben úgy érjük el a kívánt hatást, ha rúzsozás után alaposan leitatjuk szánkról a felesleget. A matt száj egyébként visszafogottabb, mint a szájfényben tocsogó, napközben is hordható. Nagyon csillogó, fényes ajkakat csak estére vállaljunk be, nagyon latinos, erotikus, drámai ugyanis egy ilyen hangsúlyos száj.

A celebsminkesek most a matt száj mellett a textúrák keverését is ajánlják, azaz ha szánk matt, csilloghat pirosítónk, ha viszont nagyon fényes a szánk, legyen az arcbőrünk matt. Idén keressünk színezett szájfényt, az is jól jöhet. Fiona Stiles sminkes azt tanácsolja, piros rúzsunk fölé cseresznyeszín szájfényt vigyünk fel, akkor tartósabb és szebb lesz az eredmény.

4. Sápadtaknak narancsos árnyalat kell!

Bőrünk árnyalata is fontos rúzsválasztáskor: sápadt nőkön a narancsos beütésű vörös rúzs mutat jól. Sötét bőrön, fekete hajjal viszont a melegebb vörösek néznek ki jól, akár egész sötétre is sminkelhetjük szánkat.

5. Hidratáljunk!

Nem divattanács, de mindenképp hasznos, ha ágyunk mellett tartunk egy ajakápolót, és este, elalvás előtt bekenjük szánkat szőlőzsírral: száraz, repedezett ajkakon semmilyen rúzs nem mutat jól. Ha nagy a baj, előbb finoman el kell távolítani szájra való bőrradírral az elhalt hámsejteket, utána jöhet egy alapos hidratálás, majd a rúzs.

Oszd meg másokkal is!
Mustra