A modell sanyarú élete: nem pisilhet, kitépik a haját

mod250

Még mindig nagyon sok lány vágyik arra, hogy befutott modellként keresse a kenyerét, pedig ennek a szakmának is megvannak az árnyoldalai, amit a benne dolgozók nem győznek hangsúlyozni. Most a legutóbbi Louis Vuitton bemutató egyik modellje, Chrystal Copland mesélt arról, hogy milyen hátulütői vannak az álommunkának.

Például az utolsó pillanatban tudod meg, hogy te nyitod meg az egyik legnagyobb divatház showját. „Hajnali háromra kellett mennem egy újabb ruhapróbára, amit nem igazán értettem. Valamit esetleg nem jól csináltam? Amikor megérkeztem, Marc Jacobs közölte velem, hogy én vonulok ki elsőként a kifutóra. A felhők felett jártam” - nyilatkozta a Women's Wear Dailynek a modell, aki persze semmit nem aludt a bemutató előtt, de szerencsére annyira izgatott volt, hogy nem esett nehezére ébren maradni.

„Az elmúlt hónapban elveszítettem a hajam felét, kitépték. Persze visszanő majd. Tudatosítani kell magadban, hogy ez a munkád velejárója. Nekem ez segít” – nyilatkozta Copland, aki arról is beszélt, hogy New Yorkban sokkal gyorsabban kell végiggyalogolni a kifutón, mint máshol. „Amikor New Yorkba érkeztem, naponta ezerszer magyarázták el, hogyan is kellene sétálnom, folyton azt mondogatták, hogy lépkedjen gyorsabban, még gyorsabban.”

Ja, és persze szegény modellek nem akkor mennek ki a mosdóba amikor akarnak, hanem amikor megengedik nekik a tervezők. „Egész éjjel fennmaradnak a ruhapróbák miatt. Szeretnék, ha minden tökéletes lenne, szenvedélyesen szeretik a munkájukat. Csak azért kiabálnak és viselkednek őrülten, mert szeretnék, ha a bemutatójuk csodálatos lenne” – tette hozzá Copland, aki emiatt nagyon megértő a tervezőkkel.

Persze ezek a történetek mind bagatellnek tűnhetnek azon sztorikhoz képest, amelyek Sara Ziff filmjében láthatóak. A Picture Me: A Model's Diary című dokumentumfilmben szereplő egyik modell, Sena Cech például arról számolt be, hogy a divatipar egyik legismertebb fotósa az egyik casting alkalmával arra kérte, hogy kezével elégítse ki. Egy fotózáson pedig majdnem elveszítette a szeme világát, mert olyan erős vakukat használtak. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos ügynökségek tulajdonképpen escortszolgálatként is működnek.

A divatszakma a férfiaknak sem kedvez, sőt! A Dolce & Gabbana egyik kedvelt modellje, David Gandy a Sunday Times Style-nak kiöntötte a szívét, és elmondta, bizony nem könnyű egy olyan szakmában dolgozni, ahol a női modelleket jobban megbecsülik. A nagy öregek sem látják túl rózsásan a helyzetet. Cindy Crawford például nagyon sajnálja a mai modelleket , mert a megnyerő külső mellett nem árt, ha tudnak énekelni és/vagy színészkedni, ráadásul most már a 34-es, 32-es méret a nyerő, amikor az ő idejében még a 38-as volt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra