Kenje a hajára a placentáját!

Ebédszünetben lementünk a százforintosba, ahol éles szemű kolléganőnk azonnal kiszúrta a polcon álló, bizarr feliratú köcsögöt. Természetesen nem hagytuk ott, az összetevő-listát viszont csak asztalunk biztonságában mertük elolvasni. Fehérjékben, vitaminokban és aminosavakban gazdag, mi?

Kép0554

A szembejövő férfiaknak felmutattuk, azzal a felkiáltással, hogy "heló, ebből írok posztot". "Fúj bazmeg", válaszolták mind (kivéve egy Totalcarost, aki azonnal a hajára kente. Még él). Pedig ez nem is az, aminek látszik.

A cuccban ugyanis, hiába írták rá, hogy PLACENTA, egy fél méhlepény sincs. Kisebb betűkkel az is rajta van, hogy "Placenta kivonatú hajápoló krém". Az angol nyelvű (miért?) összetevőlista nem írt emberkivonatot, a gyártó honlapján a következő felvilágosítást találtuk: "Búzából és bambuszból származó tápláló, növényi hatóanyagainak köszönhetően, használatával a haj erőssé, selymessé és könnyen kezelhetővé válik. Száraz, töredezett hajra ajánlott."

Kép0555

A placentát ez sem magyarázza, az indoklást itt találtuk meg. "A magháznak az a része, ahol a magkezdemények erednek. a magtanya, magléc v. placenta." Elvileg bambusz és búza van benne. Akármi is legyen ez, nekünk ez a Muffin-poszt jutott róla eszünkbe.

Mindenesetre a méhlepényt is fel szokták használni erre-arra, Polgár Kriszta például tényleg a hajára teszi, és van olyan klinika is, ahol ezzel gyógyítanak. Elszántaknak ajánljuk a méhlepényszéket és a magzat alakú sütőformát, amelybe, reméljük, tésztát kell tenni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek