A PETA meggyőzte Reese Witherspoont, hogy ne használja a táskáját

A PETA-nak meglehetősen kemény tele lesz, ha érvényesíteni akarják a napirenden lévő szabályozást a prém- és kígyóbőr termékekkel kapcsolatban - írta a New York Fashion. Most épp úgy látszik, sikerül példát statuálniuk Reese Witherspoonnal, akit Los Angelesben láttak sétálni egy pitonbőrből készült Chloe táskával. A sétáról készült fotók megjelenése után a PETA küldött egy videót a színésznőnek, amin azt mutatják be, hogyan készülnek a kígyóbőr divatcikkek (legalábbis a PETA szerint).

Witherspoon a kifogásolt táskával
Witherspoon a kifogásolt táskávalGsi / Barcroft Media

A videót – amin fejüknél fogva fára szegezett kígyók láthatók, amint napokig haldokolnak, majd még élve megnyúzzák őket – Witherspoon korábbi filmpartnere, Joaquin Phoenix kommentálta. "Reese azt mondta, hogy hálás amiért informáltuk őt a tényekről, mi viszont annyira hálásak vagyunk neki mert eltette a táskáját, hogy virágot is küldtünk neki köszönetképp" - lehet olvasni a PETA blogján.

Jó az időzítés is: a színésznő következő filmje, a jövőre megjelenő This Means War másik színésznőjével, Laura Vandervoorttal együtt – akivel a PETA egy meztelen egzotikus-bőr kampányfilmet is forgat – mindketten egy műkrokodillal és kígyóbőr hamisítvánnyal vonulhatnak végig a vörös szőnyegen.

„Nem számít, mennyit fizetett Reese a táskájáért, mert az állatok az életükkel fizettek érte” – idézte korábban a PETA szóvivőjét a Huffingtonpost. „Évente több millió kígyót szegeznek a fejüknél fogva a fákra és élve nyúzzák meg őket. Nem tudjuk elhinni, hogy Reese egy olyan holmit viselne, ami állatok szenvedésének árán készült el, különösen ha csupán egy kiegészítőről van szó, amiből léteznek bőrutánzatból készültek is, amik tökéletesek a célra” – mondta a PETA szóvivője.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek