A nőies Salma Hayek férfias öltönnyel takarta el bájait

A kevert férfi-női szerepek, stílusok ebben a nagy összemosódós korban már nem okoznak feltűnést, ahogy egy öltönyös nő fűzős cipőben és kalapban sem, de azért a gyönyörűen gömbölyödő Salma Hayek választásán meglepődtünk kicsit. A Puss In Boots című filmjének londoni bemutatóján jelent meg - kollégájához, Antonio Banderashoz hasonlóan - egy fekete, mellénnyel kombinált öltönyben.

tk3s mtx puss in boots 112283 37254643
Paul Treadway / Matrixpictures.co.uk

Nem tudjuk eldönteni, hogy ing helyett visel egy betűrt kendőt, vagy a blúza mellrésze ilyen nyakbaakasztós-átlapolós, mindesetere kicsit idegenül hat ez a pisztáciazöld színű valami a csupafekete szerkó és az arany clutch mellett. És hát az egész olyan, mintha tényleg nem lett volna hirtelen más, amit felhúzhatott volna magára, vagy a halványzöld koktélruhát tűrte volna bele az öltönyébe. Biztos hogy ez volt a legjobb választás a színésznőnek?

A maszkulin divat már régóta népszerű és remekül kihasználható trend, különösen - ha mint mindig -, itt is belátjuk hogy nem biztos, hogy minden jól áll, ami menő. Mert nagyon úgy tűnik, hogy a férfias öltöny inkább a filigrán, vékony csajokon mutat jól. Gondolunk itt a boyfriend (fiús szabású) nadrágokra is, ami pláne feltűrt szárral, lapostalpú cipővel vaskosabb, rövidebb lábú illetve hosszabb derekú csajokból aránytalan tramplit csinál. Vagy a fűzős lapos cipőkre, amelyek szintén nem nyújtják az alakot, viszont az igaz, hogy kényelmesek.

A trendből talán a legjobban kihasználható darab a mellény, ami ingre, pólóra, nadrághoz és szoknyához is remekül horható és klasszul karcsúsít, takarja esetlegesen dudorodó hurkákat is. Ebben az időben egy szűk farmer, lovaglócsizma, ing összeállításban szeretjük leginkább, öltönyhöz nekünk egy kicsit sok, begombolva meg olyan érzésünk van mintha megfulladnának a mögé tűrt cicik.

A zakó már jó ideje minden női ruhatár alapdarabja, szupernőies és férfias darabokkal ugyanolyan jól tud működni, mint szoknyával vagy farmerral, magassarkúval és balerinával. Ha ránk tör a nincs-egy-rongyunk-sem érzés, egy jól szabott fekete (drapp, fehér, szinte mindegy) zakó mindig megoldja a problémát.

tk3s goff 03 boots 241111 15
Kgc-03

És végül beszéljünk még kicsit a szövetkapapról. Mindig mindenki csak szomorkodik rajta, hogy milyen kár, hogy a nők már nem hordanak kalapot. Pedig most aztán minden boltban és butikban megtalálhatók a női és a férfiosztályon is, utóbbin érdemes körülnézni, a legszebb darabokat tuti ott találjuk, úgyhogy ha aggaszt a jelenség, tegyünk ellene! Ha pedig fázósak vagyunk, de a kötött sapkát túl sportosnak találjuk, egy klasszikus szövetkabát lovaglócsizmával, hozzá egy passzoló szövetkalap és tuti menők leszünk.

Na, és ön szerint csinos a férfiruha egy nőn?

Egy nő öltönyben?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek