Orgazmus magassarkútól: a celebek hülyeségeket beszélnek

Korábban már hallottunk a Sense About Science szervezetről, és továbbra is minden tagját egyenként imádjuk. A brit tudósokból (nyugi, ezek tényleg azok) álló csoport kárenyhítés jelleggel igyekszik tisztázni

Semmi szintetikus, mi?
Semmi szintetikus, mi?Thiago Teixeira

egyes, szakterületükbe vágó kérdéseket, ha azt tapasztalják, hogy egy-egy celeb hülyeséget mondott a témában. Aktuális összeállításukat itt olvashatják végig, ebből szemezgetünk mi is.

"Képtelen vagyok a bőrömre kenni ezt a mérget... Semmi szintetikusat nem használok" – idézi Gisele Bündchen napvédő készítményekkel kapcsolatos álláspontját Gary Moss gyógyszerkutató, majd rögtön rá is cáfol. "A kozmetikumok – így a naptejek is – hosszas tesztelés után kerülnek csak piacra. Mind az alapanyagot, mind a kész terméket ellenőrzik. Meglepődnél, ha tudnád, hányféle szintetikus anyagot használsz életed számos területén: a 'szintetikus' nem jelenti automatikusan azt, hogy valami rossz, miként a 'természetes' sem, hogy valami biztonságos vagy jótékony hatású".

Gwyneth Paltrow is kapott a fejére – ő Christian Jessen háziorvostól, mivel folyamatosan a méregtelenítést propagálja. Állítása szerint ettől fogy, és az esze is jobban vág. A doki szerint azonban "egy

Méregtelen Paltrow. Szép?
Méregtelen Paltrow. Szép?Mark Milstein

méregtelenítési program nem megoldás, ha tényleg jobban akarod érezni magad. A testednek megvan a maga kitűnő méregtelenítő rendszere, a májad és a veséid formájában. Jobb, ha sok vizet iszol, kiegyensúlyozott étrendet folytasz, eleget alszol, és megadod a testednek, amire szüksége van". Leszögezik: a méregtelenítés egy marketing-mítosz: a testünk képes rá durva diéták és drága készítmények nélkül is.

Christian Louboutin cipőtervező is mondott már ökörséget: szerinte a magassarkú viselése azért szexi, mert olyan formába rendezi a lábfejet, mint amilyenbe az magától feszül orgazmus közben. "Ha magassarkúba bújtatod a lábad, magadat helyezed potenciálisan orgazmikus helyzetbe" – szögezte le a mester, aki szerkesztőségünket sikítozós nevetésre ihlette. Kevan Wylie szexológus-tanácsadó szerint ez tipikus esete annak, amikor valaki ok-okozati összefüggést keres olyan helyen, ahol nincs. "Lehet, hogy egy nőnek így áll a lába orgazmus közben, de ez nem jelenti azt, hogy ha így áll a lába, orgazmálni fog." (Amúgy meg vigyázzanak a magassarkúkkal, de ezt már mondtuk.)

Utolsó kiszemeltünk Pippa Middleton, aki állítja: attól olyan ragyogó a haja, hogy hideg vízzel öblíti. "Összehúzza apórusokat, megemeli a hajtöveket és ragyogó lesz tőle a haj" – nyilatkozta Vilmos herceg sógornője. Frauke Neuser, a Procter&Gamble kutatója erre reagálva jegyezte meg, a hajnak nincsenek pórusai, de a külső rétegét tekinthetjük lemezkékből álló bevonatnak (bővebben itt). "Ha ezek simák és fényesek, akkor a haj ragyogóbbnak tűnik, mert jobban veri vissza a fényt. Ha a lemezkék nem simák, a haj felszíne durvább, így a fényvisszaverés, és a ragyogás is mérsékeltebb. De bármilyen hőmérsékletű vízzel kezelhetjük, attól még nem zárnak össze a lemezkék."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek