Teljesen átváltoztak A tetovált lány színésznői

Noomi Rapace, a svéd Millennium-filmek (tudják, a tetováltlány-sorozat) főszereplője, Lisbeth Salander első megformálója a brit Vogue-nak adott interjút, amelyben kifejtette: eléggé megviselte, amikor a forgatások után vissza kellett rázódnia a mindennapi életbe – és stílusába.

"Punk rocker voltam tinikoromban. Olyan akartam lenni, mint Nancy Spungen [Sid Vicious néhai csaja]. Kiszőkíttettem a hajam, és elég sok piercinget csináltattam." A filmben látható ruhái nagyrészt a sajátjai voltak, így például a csizmák és a bőrkabát. Akkori barátja nem díjazta a megjelenését, szerinte tinifiúnak nézett ki, pedig egyébként nem ilyen karakter.

Noomi Rapace, az első filmes Salander, és kolléganője, Rooney Mara, az amerikai remake-ből
Noomi Rapace, az első filmes Salander, és kolléganője, Rooney Mara, az amerikai remake-bőloutnow.ch

"Én, Noomi, szeretem a cipőket, a ruhákat, a kiöltözősdit. De már elég régen megfogadtam, hogy akárhányszor egy szerepbe bújok, meg kell feledkeznem a hiúságomról. Meg kell szabadítanom magam attól, amit egyébként coolnak, szépnek vagy szexinek tartok. Meg kell találnom a személyiséget, és bele kell bújnom."

A film kedvéért nyolc új piercinget csináltatott, a forgatás végére pedig alig tudott megszabadulni Salandertől. "A forgatás utolsó napján a producerek pezsgőt hoztak – másfél éve forgattunk már, úgyhogy ünnepelni akartak. Én meg kimentem a vécére hányni. Elég fura volt – mintha megpróbáltam volna kiűzni őt magamból." (Akit az interjú bővebben is érdekel, és jó a szeme, itt elolvashatja.)

Az októberi amerikai Vogue-ban Rooney Mara, a Tetovált lány amerikai remake-jének főszereplője hasonlóan nyilatkozott: a szerep eljátszása előtt sokkal csajosabb volt a stílusa, mostanra viszont már odáig jutott, hogy kimászik az ágyból, és felkapja, ami szembejön. Nézze meg galériánkat – sajnos a hétköznapi stílusa nem látszik benne, de így is látványos az átalakulás.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek