Bizarr maszkok mögé rejtik a férfimodelleket

A párizsi divathétről már többször beszámoltunk a napokban. Volt már szó a női mezőnyről, ahogy Jean Paul Gaultier legizmosabb modelljeiről. Most Thom Browne és Walter Van Beirendonck bemutatóit emelnénk ki.

Mindkét tervező férfiaknak szánt ruhákat mutatott be, és azon túl, hogy a ruhák meglehetősen szürreálisak voltak, közös volt még a két bemutatóban az is, hogy a legtöbb modell fejét maszkokkal takarták el, a magukat papírzacskók mögé rejtő sztárokhoz hasonlóan.

Az amerikai tervező, Thom Browne Ralph Laurennek dolgozott korábban, aztán 2001-ben saját márkát indított. Mostani bemutatóján mintha a Kacsamesék Beagle boyai, az Alice csodaországban kártyakatonái és klasszikus felszerelésű rögbijátkosok vonultak volna, hogy a jövő férfidivatját hirdessék.

A furcsa formákon és színeken túl Browne azzal emelte a tétet, hogy a legtöbb modelljére furcsa fejfedőt rakott, hogy ne látszódjon a feje.

A másik bemutatón a belga Walter Van Beirendonck hű maradt belga stílusához, a kifutón mintha Magritte képeiből faragott képregényfigurák lépdeltek volna elképesztően furcsa maszkjaikban. Van Beirendonck az Antwerpeni hatok nevű belga tervezőcsoport tagja, amelyik a 80-as években megújította a belga divatot.

Vagyis, ha meg nem is újította, de mindenképpen felrakta Antwerpent és a tervezők sajátos látványvilágát a divattértképre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek