Divatbemutatón hunyt el a 95 éves stílusikon

AZ 1916-ban született, különc stílusáról és fiatalos gondolkodásmódjáról híres New York-i hölgyet a Fashion Week-ről, egyenesen Joanna Mastroianni divatbemutatójáról kellett mentővel kórházba szállítani február 15-én, miután a mellette ülő újságíró ölébe ájult és elvesztette eszméletét. Zelda Kaplan 95 évesen a Roosevelt kórházban hunyt el, ezzel átadva a legidősebb stílusikon címet a 90 éves Iris Apfelnek.

Zelda Kaplan idős korára is csodálatosan megőrizte mindazt a testi, lelki, szellemi frisseségét és stílusérzékét, ami híressé tette New Yorkban és az egész divatvilágban.

Stílusának meghatározó részei az elmúlt évtizedekben afrikai falvakból beszerzett egyedi ruhadarabok voltak, amiket különböző kiegészítőkkel keverve szokatlan és lenyűgöző öltözeteket állított össze. Az afrikai ruhákba még fiatal korában szeretett bele, amikor ő maga is a benszülöttek kunyhóiban élt, és küldetése volt, hogy meggyőzze a nőket a hagyományos genitális csonkítások káros hatásairól.

A kora ellenére is aktív éjszakai életet élő matróna a New York Times szerint "New York legrégebbi és legkedveltebb éjszakai baglya" volt, egy vele készült interjúban pedig ő maga azt nyilatkozta: "Én egy kíváncsi ember vagyok. Tanulni akarok, amíg el nem jön a vég. És ha eljön, hát eljön."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek