Az olasz gazdaságot siratja a Gucci

Mogorva ábrázatú, sötét színekkel sminkelt modellek vonultak a legutóbbi Gucci bemutatón a sötétlila szőnyegen. Tompított fények, sötét háttér és szinte teljesen fekete ruhák - ezek a tényezők adták meg az alaphangulatot, amik egy gyászos témára emlékeztették a legtöbb kritikust: az európai gazdasági válságra.

"Komor év köszönt az idei olasz divatra - az elemzők szerint az eladások 5,2%-os csökkenését jósolják 2012-re -, a Gucci évnyitó showja pedig tökéletesen visszaadja ezt a hangulatot" - írta a Telegraphtól Luke Leitch.

Frida Giannini, a Gucci kreatív igazgatója úgy jellemezte a gyűjteményt, mint aminek "sötét bűbáj", "romantika" és "katonai hivatkozások a 19. századból" voltak a fő inspirálói. A teljesen lila nadrágok beleillenek ebbe a vízióba, akárcsak a hosszú köpenyek és a rengeteg bársony. De az elegáns depresszió ellenére sem kell nyugtalanul aludnia senkinek, hogy a Guccit esetleg szenvedne az eurozóna gondjaitól.

"Attól félünk, hogy újra megtapasztaljuk azt, ami 2008 és 2009 között történt, amikor a divatszakma eladásai 15 %-al csökkentek" - mondta a Milánói Divathét elnöke, Mario Boselli. "Ezúttal azonban nem lehet ennyire rossz, mert a divatcégek lecsökkentették a kiadásaikat, és leginkább a fejlődő országok felé terjeszkednek."

Más szóval, ha az olaszok nem is fognak vásárolni ezekből a fekete ruhákból, a kínaiak biztosan.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek