horoszkóp

BP ma

A Velvet vízfejblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Ha szeret villamospótlózni, akkor február az ön hónapja

január 20., 12:44 Módosítva: 2017-01-21 21:58:32
6
Aki pedig nem szeret, jó ha előre felkészül lélekben. 

A BKK a honlapján közölte, hogy a budafoki villamos-kocsiszín felújítási munkái miatt, január 28-tól várhatóan február 26-ig, több budai villamosjárat déli szakaszán is pótlóbusz jár majd.

Ezzel a táblázattal tudunk segíteni, hogy mire számíthat, ha februárban Budán szeretne villamossal közlekedni.
Ezzel a táblázattal tudunk segíteni, hogy mire számíthat, ha februárban Budán szeretne villamossal közlekedni.
Fotó: Geréb Péter
Távolról sincs vége, olvasson még

Tél tábornok rommá bulizza magát a Szigeten

január 19., 11:38 Módosítva: 2017-01-20 16:57:27
16

Jégzajlás a Dunán, megfagyott Balaton: megvolt.

Életképek a didergő Budapestről: megvolt.

Mi hiányzik még? Egy jó kis drónvideó a Szigetről, amin nem az látható, hogy külföldi fiatalok tombolnak különböző sztárfellépőkre, hanem a hóba, jégbe burkolózó pusztaság.

Mesés, mint valami magyarországi Jégvarázs.
Távolról sincs vége, olvasson még

Minden csoda csak 1 napig tart - Már le is szedték a Széll Kálmán téri pontos órát

január 18., 09:10 Módosítva: 2017-01-18 22:11:08
5

Alig egy napig mutatta csak a pontos időt az az óra, amit a Széll Kálmán téri pontatlan óratoronyra ragasztott fel tegnap egy ismeretlen civil magánakcióban.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha a Lövőház utcában van dolga, korcsolyában legyen!

január 17., 19:31 Módosítva: 2017-01-18 19:55:42
48

Az egyik étterem osztotta meg azt a videót, amiben egy lány korcsolyában közlekedik a II. kerületi Lövőház utcában. Keddre ugyanis olyan összefüggő jégréteg alakult ki, hogy simán végig lehetett korcsolyázni az utcán. Az extrém hideg miatt pedig erre vélhetően a következő napokban is lesz lehetőség.

A helyi közutak és közterületek fenntartása egyébként az önkormányzatok feladata, a legtöbb helyen viszont a hivatal előírhatja – és a legtöbb helyen elő is írja -, hogy az adott kerületben az ingatlantulajdonosok feladata eltakarítani a havat az ingatlan előtti járdaszakaszról, illetve kötelesek azt csúszásmentes állapotban is tartani. Kérdés, hogy az említett szakasz kihez tartozik?

Távolról sincs vége, olvasson még

Valaki megunta, hogy pontatlan a nagy óra a Széll Kálmán téren

január 17., 11:31 Módosítva: 2017-01-18 17:02:45
195

Az egykori Moszkva téren található órának mára már komoly története van, ezt akár Török Ferenc filmjéből is tudhatjuk. Most újabb sztorival bővült a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjának időmérője: valaki megunta, hogy mindig pontatlanul jár, és nemes egyszerűséggel - és a precizitás civil megnyilvánulásaként - egy pontosan járó faliórát ragasztott az óratoronyra. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Így szaladt át a dermesztő hideg Budapesten

január 16., 18:54 Módosítva: 2017-01-17 16:41:18
2

Sajnos nem szaladt elég messzire.

A BKK szerint a biztonsági őrök csak a munkájukat végezték, amikor nekimentek egy utasnak

január 16., 11:19 Módosítva: 2017-01-17 16:41:08
2

Az a Youtube-ra feltöltött videó, amin biztonsági őrök gyepálnak egy utast, még a hétvégén futott nagyot az interneten. A 4-es 6-os villamos Mechwart-ligeti megállójában január 11-én hajnalban fajult a szóváltás pofozkodásig, de a képsorokon kívül nem nagyon lehetett többet tudni az esetről, ezért megkérdeztük a BKK-t, hogy mi történt. Válaszukban azt írták, hogy

a videón látható konfliktus előzménye, hogy az ittas férfi – aki a BKK utazási feltételi alapján már bódult állapota miatt is kizárható lett volna az utazásból – érvényes jegy, illetve bérlet nélkül szállt fel a villamosra. A helyszínen sem volt hajlandó jegyet vásárolni, majd az utazásból való kizárásnak is ellenszegült agresszívan, tettlegesen fellépve a biztonsági őrökkel szemben.

A biztonsági őrök a rendőröktől kértek segítséget, de mire a járőrök a megállóhoz értek, az utas lelépett, később viszont elfogták és előállították.

Távolról sincs vége, olvasson még

Tudja, hogy igazából kikről nevezték el a budapesti utcákat?

jv
2016. december 25., 13:19 Módosítva: 2017-01-03 16:56:02
144

Mennyit tud a saját utcájáról? Vagy arról, ahol hetente többször is jár, de még sose gondolt bele, kiről/miről kapta a nevét. Kvízünkből kiderül, hogy utánanézett-e már valaha, hogy tulajdonképpen ki volt Lónyay Menyhért vagy Bajcsy-Zsilinszky. 

A feladat egyszerű, csak válaszoljon a belvárosi közterekkel kapcsolatos kérdésekre!

Az eredmény után további részleteket is megtudhat a névadókról.

Távolról sincs vége, olvasson még

Szakállprotézisben olvasgattam a 2020-as Népszabit

2016. december 19., 13:56 Módosítva: 2016-12-20 16:36:29
81

A DLADLA 100 kiállítás Elnyomástesztjéből azt is megtudtuk, hogy a magyar utcakő bírja a legjobban.

Budapesten is lesz Boiler Room

2016. december 16., 19:48 Módosítva: 2016-12-18 07:21:13
143

Zenetörténelmi esemény lesz január végén Budapesten: hazánkba érkezik a népszerű parti- és videósorozat, a Boiler Room. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Szürreális képek a karácsonyra készülő Budapestről

2016. december 12., 16:57 Módosítva: 2016-12-14 16:42:37
10

Igazából abszolút adná magát, hogy a képek fölé írjak pár mondatot a következő szavakkal:

Budapest, karácsony, elidegenedés, fogyasztás, giccs.

Hogy őszinte legyek, neki is kezdtem, de szerencsére még időben visszaolvasva  rájöttem, hogy az egész úgy hangzik, mintha Oravecz Nóra, Müller Péter és Joshi Bharat fogott volna össze, hogy együtt rugdossák vissza  az olvasót a felgirlandozott plázákból a dickensi karácsony világába.

Ehelyett inkább leírom, hogy mit láthatunk: Képeket a karácsonyra készülő Budapest teljesen véletlenszerű szegleteiből. Még csak azt sem mondom, hogy ilyen a főváros december derekán, inkább csak ilyen is.

Ja és persze...

Kellemes ünnepeket, áldott Karácsonyt és Boldog új évet (talán semmit sem hagytam ki)!

MG 1109
Fotó: Németh Sz. Péter / Velvet

Kirakat a Thököly úton.

Távolról sincs vége, olvasson még

Budapest reggel: a legidegesítőbb utasok a BKV járatain harcolnak

2016. december 10., 20:05 Módosítva: 2016-12-14 16:41:51
497

Sokszor olvashattunk már idegesítő utasokról, helyeselve bólogattunk a cikkeket olvasva, aztán elraktuk a fiókba ezeket az emlékeket. De a BKV utasai folyamatosan fejlődnek. Összeraktunk egy aktuális, friss gyűjtést a téli napok reggeleiből. Új metró és villamos szerelvények érkeztek, ezekhez pedig az utasok is alkalmazkodnak (vagy nem).

40 méteres villamos? Végig kell rajta sétálni! Metrónyitó gomb? Az meg mire való?!

Igazi mini csaták zajlanak a BKV járatain, most megmutatjuk kik a leggyűlöltebb ellenségei a reggeli percekben, amikor éppen munkába menne, de mások az egész napját tönkreteszik.

Avagy érkeznek a gyűlölt BKV utastípusok, 2016-ból.

A vándorló

Akinek nem számít mekkora tömeg van, ő akkor is végigmegy a villamoson, ha három babakocsi, és 20 ember jön vele szemben. Neki életcélja van, mégpedig átjutni a szerelvény másik oldalára. 

ajtóőr

Akinek mindig rá kell feszülnie az ajtóra, mindig ott kell lennie, ahol valami történik, a leszállásjelzőnél. Talán ott a legjobb a kilátás. Nem zavarja az sem, ha valaki le akar szállni, neki ott helye van. "Felszállók? Kerüljetek ki." 

A kényszeres

Valószínű klausztrofóbiás. Nem számít, hányan vannak az útjában, ő már az előző megállóban elindul, hogy biztosan le tudjon szállni. Általában van nála még két csomag is. Jelzésértékűen fellök, esélyünk sincs kapaszkodni, és fékezés közben a "padlóla le" kerülünk, a lényeg, hogy ő ott legyen amikor nyílik az ajtó. Ő épp leszáll.

Aki nem érti

Az új metrókon bizony meg kell nyomni a gombot az ajtónyitáshoz. De ő csak néz, és várja a csodát, ha pedig nem történik semmi, először elkezdi feszegetni az ajtót.

MZS 3060
Fotó: Molnár Zsolt

Aki nem segít

Beülhetne a belső ülésre, ami szabad, mert végülis tömegközlekedésnek hívjuk, és egymásra is illene figyelnünk. De ő hajthatatlan, és nem ül beljebb. Nekünk kell átmásznunk rajta is. Ugyanez igaz arra is, aki nem húzódik arrébb a metrón, hogy valaki még beférjen az ülésre, inkább elmerül a Candy Crush Sagaban, vagy a Szókeresőben, és nem emeli fel a tekintetét.

A felháborodott bliccelő

Az a személyiségtípus, aki nem érti, anyázik, hogy mi az, hogy megbünteti őt az ellenőr, amikor nincs nála érvényes jegy, vagy bérlet. Ezekbe a mókákba néha beszállnak további utasok is, de az is gyakori, hogy egy ilyen intézkedés miatt meg kell állítani egy járatot is.

Szardínia-lájk

Imád simulni, ha meglátja, hogy az adott kocsiban vannak a legtöbben, ő mindenképpen oda száll fel. Az ajtó általában miatta nem csukódik be. Nem bírja megvárni a következő járatot, ami 5 percen belül úgyis jön.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nem a mannequin challenge miatt mozdulatlan a hajléktalan

2016. december 10., 10:34 Módosítva: 2016-12-14 16:41:40
31

Pár fiatal egy budapesti aluljáróban poénkodik egy földön guggoló, mozdulatlan hajléktalannal. Éppen mannequin challenge videót készítenek. Ez az új netes őrület idén - a kihívás lényege, hogy egyetlen pillanatra mindenki lemerevedik, mintha csak kirakatbabák lennének, valaki pedig egy telefonnal készít egy felvételt ebben a lefagyott pillanatban.

Távolról sincs vége, olvasson még

Szép dolog a fénytroli, meg a fényvillamos, de...

2016. december 8., 11:16 Módosítva: 2016-12-14 16:44:18
9

...de bevalljuk, nekünk azért hiányzik a Mikulásbusz.

Ez megint egy olyan reggel, amikor nem jár a metró

2016. december 7., 09:02 Módosítva: 2016-12-14 16:43:51
24

Buszok szállítják az utasokat a Deák Ferenc tér és Árpád híd között a 3-as metróvonal egyik járművének meghibásodása miatt – közölte Facebook-oldalán a BKK.

Füstölt egy metrószerelvény elektromos kapcsolódoboza Budapest XIII. kerületében az M3-as metró Lehel téri megállójában. Az állomást kiürítették, a fővárosi hivatásos tűzoltók pedig megkezdték a szerelvény hőkamerás átvizsgálását

– számolt be a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ha azt hiszi, hogy a 2-es metróval időben eljuthat a munkába, akkor el kell, hogy keserítsük, mert az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között továbbra is sebességkorlátozás van érvényben, a Kossuth Lajos téren pedig még mindig megállás nélkül haladnak át a szerelvények.

Update: A BKK közlése szerint ismét a teljes vonalon jár a 3-as metró, de a menetrend helyreállásáig pótlóbuszok is segítik a forgalmat. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a teherautó sofőr kockáztatott a Határ úti felüljárónál, és nem nyert

2016. december 6., 11:15 Módosítva: 2016-12-14 16:43:52
13

A Határ úti felüljárót egy ideje felújítják, ennek köszönhetően csak a szokásosnál alacsonyabb járművek tudnak áthajtani alatta. A teherautók és kamionok sofőrjeinek így ez most legalább akkora kihívást jelent, mint a Gyorsforgalmi úti aluljáró.

Egyikőjük kedden délelőtt mégis bevállalta, és nem nyert.

A balesetben senki nem sérült meg, az utánfutóban viszont komoly károk keletkeztek.

Peti szemében a kukások a legnagyobb hősök

2016. december 2., 12:55 Módosítva: 2016-12-09 22:03:50
165

Peti egy budapesti kisfiú, akinek az volt az álma, hogy kukásautóval utazhasson. Néhány jó fej kukásnak hála a szülinapján teljesült a vágya.

Peti szemében a kukások a legnagyobb hősök

Még az is lehet, hogy ezentúl nem lesz olyan bosszantó az 1-es villamossal utazni

2016. november 28., 16:30 Módosítva: 2016-11-29 10:52:04
1

December 5-től, azaz jövő hétfőtől megváltozik az 1-es villamos menetrendje, a Közlekedő tömeg blog pedig azt is elmagyarázta, hogy ez nekünk miért jó. Ha minden igaz, nem fog annyi szerelvény torlódni. 

Az 1-es villamosnál gyakori jelenség, hogy attól még, hogy elvileg gyakran jár, a járatok nem tudják tartani a menetrendet, feltorlódnak, és egy-egy villamosra többet kell várni. Jövő héttől viszont változik a menetidő. 

A menetidőt most korrigálják, ezután 4 perccel több ideje lesz a járműveknek végigérni a vonalon. A legsűrűbb időszakban - amikor 3 percenként járnak a szerelvények - a végállomási tartalékidő nem növelhető, hiszen a később érkező villamosok már nem tudnának beállni a végállomásra, a csúcsforgalom elmúltával viszont már ezzel a lehetőséggel is élni lehet.

– olvasható a blogon. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A metrót kénytelen lesz nélkülözni, de hajóval bármikor eljuthat a Kossuth térre

2016. november 25., 15:09 Módosítva: 2016-11-26 14:40:57
20

A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége székházának bontási munkálatai miatt december 3-tól három hónapon át megállás nélkül haladnak át a metrók a Kossuth Lajos téri metróállomáson – közölte a BKK. Ez kitűnő alkalmat teremt arra, hogy hajókázzon egy kicsit, mert pótlás gyanánt a térre vizet járatot indítanak.

A Batthyány térről a D2 jelzésű hajójárattal lesz elérhető a Kossuth tér, amely ingahajóként közlekedik majd. Ha ön idegenkedik a hajózás gondolatától, akkor sincs gond. Ebben az esetben a helyszínt az M2A jelű pótlóbusszal közelítheti meg, ami a Kossuth tér és a Deák Ferenc tér között fog járni.

Emellett a Batthyány térről a D2 jelzésű hajójárattal is elérhető lesz a Kossuth tér, amely ingahajóként közlekedik. Emellett eljutási alternatívát jelent a 2-es villamos, a 15-ös és a 115-ös autóbusz, a 70-es és a 78-as trolibusz is, de a környék a 3-as metróval, a 9-es és 105-ös busszal, vagy a 72-es és 73-as trolival is megközelíthető

– tájékoztatott a BKK. 

Ha bővebben is érdeklik a változások, ide kell kattintania. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Két kocsival kevesebb mától a Hűvösvölgyi gyermekvasút

2016. november 24., 12:40 Módosítva: 2016-11-25 15:55:43
4

Jó hírünk van: felújítják őket!

Túl kevés a nyilvános vécé Budapesten

2016. november 18., 14:35 Módosítva: 2016-11-23 09:23:14
38

Mindannyian használjuk, a legfontosabb mellékhelyiség, de nincs belőle elég és a legtöbb helyen fizetnünk kell érte. Annak ellenére, hogy a fővárosban 71 darabra tehető a nyilvános illemhelyek száma, a népesség arányaihoz képest sokkal több közvécére lenne szükség. 

Távolról sincs vége, olvasson még

A várost járó fiatalok próbálják újjáépíteni Budapest közlekedését

2016. november 13., 15:30 Módosítva: 2016-11-16 16:54:44
784

Egy csapat fiatal úgy látja, sokkal jobb is lehetne a közösségi közlekedés Budapesten, és képesek ezért tenni is. Most egyesületté formálódnak, hogy hivatalosabban működhessenek. Arra ösztönöznek mindenkit, ha van javaslata Budapest közlekedésével kapcsolatban, akkor keresse őket, a Közlekedő Tömeget. Kelemen Tamással és Fónai Kendével beszélgettünk.

Az egyelőre 8 fővel hamarosan egyesületté alakuló csapat csupa fiatalból áll: 16 és 24 év közöttiek, van, aki még fiatalkorú, de már most úgy tűnik, jobban látja a problémákat, és a megoldásokat, mint az, akinek ezzel foglalkoznia kellene. Mellettük szól, hogy ők minden nap közlekednek, járják a várost, így közvetlenül szembesülnek problémákkal. A Közlekedő Tömeg szerint 2010 és 2014 között nagyon jó stratégiát képviselt a városvezetés abból a szempontból, hogy mit kell tenni a közösségi közlekedéssel - szerintük a jelenlegi vezetés erről a stratégiáról lemondott, ezen szeretnének változtatni.

Elég csak délutánonként ránézni a Google Maps forgalmi térképére, mindenhol dugó van. Pár napja jelent meg egy cikk ezzel kapcsolatban az Indexen, 7%-kal nőtt az autóforgalom Budapesten.

Arra szeretnének törekedni, hogy a közösségi közlekedést vonzóbbá tegyék, hogy az autósok is átszokjanak erre. Ha valaki nem tesz ezért, akkor nem szoknak át. Folyamatosan foglalkozni kell az üggyel, mert most nincs törekvés. Egyetértenek azzal, hogy bár nagyon tetszik nekik a Vitézy Dávid alatt egyesített BKK (Budapesti Közlekedési Központ) működése, akkor sem volt minden hibátlan, de

a BKK egy közigazgatási sikertörténet volt abban az időben,

és ez hiányzik nekik. 

Szeretnénk kiállni a jó stratégiákért, mi azt valljuk, hogy nagyon kis ráfordítással, akár 0 forintból is számtalan problémát meg lehet oldani, ami ugyanúgy új utasokat vonzhat be a rendszerbe.

Akadnak szakmai segítőik is. Utóbbiak azonban nem lehetnek tagjai a megalakuló civil szervezetnek, összeférhetetlenség miatt. A diákok viszont nem köthetők sehová, nem a szakmában dolgoznak, így képviselhetik az ő érdekeiket is.

Kelemen Tamás, Közlekedő Tömeg
Kelemen Tamás, Közlekedő Tömeg
Fotó: Németh Sz. Péter / Velvet

A történelem ismétli önmagát

Az említett időszak BKK vezére Vitézy Dávid volt, aki fiatalként ugyancsak járta a várost, buszsofőrökkel, BKV-sokkal barátkozott. Később alapítója volt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületnek (VEKE), mely a magyarországi városok közösségi közlekedésének javítását tűzte ki célul. Az akkori BKV vezetést segítették - néha kicsit erélyesebben -  előremutató változtatásokkal, míg nem Vitézy a BKK vezére lett.

Úgy hívnám őket, hogy ötletgazdák - nem feltétlen csak ők segítenek minket, hanem egyes esetekben mi is segíthetünk nekik. Ha valami problémát megemlítenek a feletteseiknek, néha nem elegek ahhoz, hogy változás legyen, nem veszik figyelembe őket. Mi viszont a nyilvánosság erejével valamit próbálhatunk elérni. 

Azt kérdeztem tőlük, hogy próbáltak-e közvetlen kapcsolatba lépni a vezetéssel, vagy olyan vezető pozícióban lévő emberekkel, akik döntéseket hoznak - erre a nem volt a válasz. Viszont elmondták, juttattak már el különböző ötleteket megfelelőnek vélt helyekre, de nem nagyon kaptak választ, a legrövidebb út eddig a megoldásokhoz az önkormányzatokon keresztül vezetett.

Papíron a cél mindenkinek ugyanaz. Szeretnénk egy élhető közlekedést elősegíteni, ami nekik elvileg a munkájuk lenne, tehát ugyanazért dolgozunk. Ha mi találunk egy problémát, mindenképpen megoldási javaslattal szeretnénk továbbítani, elmondjuk, hogy szerintünk mit kellene csinálni. A tapasztalat az, hogy az önkormányzatokon keresztül gördülékenyebben megy az egész, ha ők jelentik, a probléma gyorsan megoldódik, nekünk pedig ez a célunk. 

Mindez személyes indíttatásból: a közlekedést tartják hobbinak, imádják a várost. Szeretnek ezzel foglalkozni, napi szinten tapasztalják a rendszer pozitív és negatív oldalait is. És nem csak beszélnek, hanem cselekednek is.

Távolról sincs vége, olvasson még

A hajvágás tökéletes módszer arra, hogy ember számba vegyük a hajléktalan embereket

2016. november 12., 15:58 Módosítva: 2016-11-13 22:56:11
1365

Hunyady Márkó és Hajnal Benedek fejében több mint egy éve már, hogy megszületett a gondolat, hogy valakinek segíteniük kell. Nagyjából tök mindegy volt, hogy kin, csupán annyit akartak, hogy hadd tehessenek valami jót emberekkel, bármilyen, szociálisan érzékeny témában. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Háromemeletes magasságból zuhant le egy munkás Budapesten

2016. november 11., 13:16 Módosítva: 2016-11-11 13:30:31
0

Lezuhant a harmadik emelet magasságából és súlyosan megsérült egy munkás november 11-én, pénteken reggel Budapest XIII. kerületben, egy Üteg utcai építkezésen.

Miközben az építkezésen daruval emeltek át egy vasbetonköteget, az egyik sodronykötél elszakadt. Ettől a köteg megbillent, félig lezuhant, és felborította azt az állványt, amelyen, a harmadik emelet magasságában a munkás állt. A vasbetonköteget a katasztrófavédelem darujának segítségével igyekeznek biztonságosan leereszteni a földre

– közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a 30 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A munkás stabil állapotban van, de a csonttörések mellett gerincsérülés gyanúja is felmerült nála.

Madárbarát lett a BKK: a Futárból zeng a csicsergés a járatokon

2016. november 8., 12:09 Módosítva: 2016-11-08 21:44:33
55

Ne lepődjön meg, nem az ön készülékében és fejében van gond, ha random madárcsicsergést hall a villamoson, buszon, vagy trolin utazva. Ha már kivágják a fél Városligetet, legalább digitális, replikált változatban ott maradnak a madarak csicseregni: a BKK madárhangokat játszik az utazóközönségnek, bár érthetetlen, hogy ezt miért pont november közepén.

Olvasóink a 70-es, 75-ös és 78-as trolibuszon és az 1-es villamoson találkoztak ma reggel madarakkal.

és érted nem mondanak semmit, egyszer csak elkezd csicseregni b_meg

- írta egyik olvasónk, de volt akinek kifejezetten tetszett: szerinte meglepő lépés, kicsit emberibb színben tűnik fel a vállalat.

A Velvet másik olvasója, Szabolcs ezt írja:

Azt hittem valakinek a telefonja szólalt meg, mindenki kereste a hang forrását!

A csicsergő közösségi járművek mindenhol feltűntek, László nevű olvasónk jelenti:

Tegnap délután fél öt körül a Körönd környékén sikerült belefutnom egy csicsergő 105-ös buszba, aztán két óra múlva visszafelé a Hősök terénél egy másikba.

Mi is kimentünk a terepre, hogy megtapasztaljuk, de sikerült olyan járatokat kifogni, amin csak a Futár megállóbemondásait hallhattuk, csicsergést nem. Viszont ha önnek van videója, ne habozzon beküldeni azt! A címünk velvet@mail.velvet.hu !

A hangokat egy nyereményjátékhoz kapcsoltan hallhatjuk, egész héten a Városliget körül és a benne cirkáló járműveken, főként buszokon, trolijáratokon a megállók között.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ki tud többet a whiskyről? Tesztelje magát!

2016. október 29., 11:07 Módosítva: 2016-10-30 22:16:53
9

Október 28-29-én Whisky Show-t tartanak a Corinthia Hotelben a Nagykörúton. Mi az első napon látogattunk el az eseményre, ahova érdemes úgy menni, hogy az ember előtte eszik egy kicsit, hogy ne szálljon a fejébe a rengeteg megkóstolható ital.

Bár a fő műsorszám a whisky, rengeteg fajtával, gyártóval és különlegességgel, lehet közelebbről ismerkedni más italokkal is, van például cognac, armagnac, rum és Metaxa, plusz nekem sikerült egy pálinkába is belekóstolnom. Az esemény első számú vendégitala pedig a gin, aminek idén külön teraszt szenteltek a szervezők.

Távolról sincs vége, olvasson még

Nyelvújítósra festették át a sólymos tűzfalat a bulinegyedben

2016. október 27., 21:02 Módosítva: 2016-10-29 22:00:07
3

A témára az Indexen is lehetett szavazni, ott voltunk az átadóünnepségen.

Vállon csüngő pókmacska lehet Budapest új szuperhőse

2016. október 27., 19:08 Módosítva: 2016-11-07 13:48:35
201

Cintia dobott nekünk egy képet a Szent Gellért térről, ahol egy macska és egy nő különleges kapcsolatát sikerült megörökíteni. Fonódó kapcsolatok a fonódó-villamos vonaláról:

"Én csak álltam a megállóban a Szent Gellért téren, amikor leszállt egy nő a villamosról, és konkrétan rá volt tapadva a macska a hátára,

mint egy pókember!

Nekem az jutott eszembe róla... de a cica gyönyörű volt, azokkal a kék szemekkel! Kicsit meglepődtem, de igazából Pesten már nem sok minden tud meglepni!"

14859474 1439505666077069 611687672 o

A fókák olyan dolgokat is megengednek, amiket egy vadállatnak nem kellene

2016. október 25., 14:07 Módosítva: 2016-10-26 17:00:45
205

Amikor ott ülünk egy állatorvosi rendelő várójában, számtalan gazdival és beteg kisállattal, nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk. Egy állatorvos felkészült egy hörcsög megfázására, egy kutya bolháira, egy macska vemhességére, stb. De vajon mi mindenre kell tettre késznek lennie egy állatkerti állatorvosnak? Mennyiben más a munkakör, mennyiben másak a teendők és az élmények egy átlagos nap során?

Van egy sorozatunk, aminek a lényege, hogy celebek helyett hétköznapi embereket mutatunk be önöknek, korábbi képriportjainkat a sikeres paralimpikon úszóról itt, a kiváló zenészről pedig itt olvashatja.

Ennek folytatásaként kerestem meg a Fővárosi Állat- és Növénykert főállatorvosát, Dr. Sós Endrét és kollégáját, Dr. Koroknai Viktóriát, hogy velük töltsek egy napot, találkozzak rengeteg különleges állattal és megtudjam mi az, amivel nap mint nap szembenéznek. 

RB 20161006 001
Fotó: Rostás Bianka

Az állatkerti munkának szépsége és nehézsége is, hogy kiszámíthatatlan.

kezdi Dr. Sós Endre.

„Reggel van egy tervünk, hogy aznap mit szeretnénk megnézni. A napi rutin része a vizitelés, amikor körbemegyünk az állatkertben. Ilyenkor lehetőségünk van találkozni és beszélni a kurátorokkal, akik egy adott terület vezetői. Találkozunk az állatápolókkal, akik elsőként észlelik a problémát az adott állatnál és ezt jelzik felénk. Folytatjuk a folyamatban lévő kezeléseket, beszélünk tervezett dolgokról, például ha nagyobb beavatkozást tervezünk, arra hogyan kell felkészülni, valamint gyűjteményi dolgokról, ha várható például egy ellés, hogyan alakítsák át a kifutót. Amikor úgy tűnik, talán lesz egy nyugodtabb nap és lehet szakirodalmazni vagy cikket írni, akkor is jöhet egy nehéz ellés vagy belefuthatunk egy műtétbe. Az állatkert ilyen. Nincsen szombat, vasárnap vagy ünnepnap, hanem ha probléma van, azt megpróbáljuk megoldani.”

Távolról sincs vége, olvasson még

A Kárpát utcában most kipróbálhatja, milyen nagyon sok vízben vezetni

2016. október 24., 11:33 Módosítva: 2016-10-26 21:59:42
27

Egy munkagép hétfő délelőtt vágott át egy vezetéket, ami miatt kisebb káosz és víztömeg alakult ki a XIII. kerületi Kárpát utcában. Ugyan a környéken autóval még lehet közlekedni, a biciklisek viszont jobb, ha más útvonalat választanak.

Távolról sincs vége, olvasson még