Mitől park egy park? A pórias eszemmel azt mondanám, attól, hogy van benne fű, fák, meg bokrok. Szerencsére mindenki kedvenc szakirodalma, a Wikipedia segít: „a park egy gondozott terület, ami természetes vagy ahhoz hasonló környezetet teremt városokban vagy azokon kívül”. Azt viszont nem írják, meddig park egy park, hol veszíti el a parkságát. Tehát hogy meddig ér, hol tűnik el belőle a parkság esszenciája, mikor lesz már nem park többé.

Szerencsére a VIII. kerületi Muzsikus cigányok parkja helyrerakja a kérdést. A park a házig tart, utána már mindegy. A ház sarkánál tehát véget ér a füvesítés, ez is több, mint a semmi.

Az utóbbi hónapokban a tavaly október végén átadott parkot egyébként eszelős tempóban kezdték el felpimpelni, a nyári hónapokban például állt a víz a földön, hátha akkor sikerül befüvesíteni a területet. Ez nagyjából sikerült is, csak épp a park kellős közepéről hiányzik egy nagy foltnyi fű. Lehet, hogy a fent említett jelenségnek is ez a magyarázata: a józsefvárosi önkormányzatnál elfogyott a fű. Galériánkban felmérheti a helyzetet, szeretettel várjuk kattintásait.