Lufiosztogató államtitkárral és labdaosztogató polgármesterrel átadták a Városligeti Bölcsődét, az erzsébetvárosi fejlesztések egyik zászlóshajóját. A bölcsi tényleg nagyon jól néz ki, viszont kicsit fejezték csak be jobban, mint a Várkert bazárt.

Az átadón értelemszerűen mindenki nagyon boldog volt, különösen a megjelent EMMI-államtitkár, a család- és ifjúságügyért felelős Novák Katalin, valamint Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi polgármestere. Elmondták, hogy a bölcsi teljes megújítására (tartóelemeket is kellett javítani, tényleg kb. újra ki kellett alakítani az egészet) kaptak 150 millió forint EU-s támogatást, amihez önkormányzati és állami pénzekből hozzájött még 275 millió forint, így volt büdzsé bőven arra, hogy szép tárolót kapjanak például a játékmotorok.

A szerencsére nem túl hosszú, de még így is mérhetetlenül unalmas beszédek – kiderült, hogy nem is pont annyival több új szoba van, mint amennyit az államtitkár reklámozott, meg az új helyek száma sem pontosan annyi, a lényeg az, hogy az új bölcsi, szebb, jobb, modernebb, mint a régi, az meg már tényleg részletkérdés, hogy 2 vagy 6 új szoba épült – után volt egy sajtóbejárás a bölcsiben, aminek a keretében meg lehetett nézni, hogy az államtitkár és a polgármester hogyan osztogatnak lufikat, illetve labdákat a gyerekeknek. Sajnos a bölcsiről nem sok derült ki, de azért nézze át a galériánkat, ott összeszedtem a lényeget.

Az összes érdekesebb szobát kihagytuk a bejáráson, így a kézműves szoba és a fejlesztő sarok is kimaradt. Úgyhogy végül kénytelen voltam gerillamódon benyitogatni ezekbe a szobákba, szerencsére nyitva voltak, így kiderült, hogy ezek egyelőre vagy raktárként funkcionálnak, vagy mondjuk a gyerekek logisztikai készségét fejlesztik, miközben kézműves asztalokat készítenek.

A bölcsi nagyjából egy hónapja üzemel, papíron nyár közepe óta van kész (PDF), az önkormányzati választások egy hét múlva lesznek, úgyhogy igazán időszerű volt már az átadása. Az államtitkár meg is erősítette beszédében, hogy most a választások előtt szinte naponta adnak át bölcsiket. Jó, ő azt nem emelte ki, hogy a bölcsik napi szintű átadása és a választások időpontja között bármi összefüggés lenne.