Nemcsak a 4-6-os villamos vonalán rossz a villamospálya helyzete Budapesten, hanem a Bartók Béla úton is egyre katasztrofálisabb a sínszálak állapota. Aki sűrűn jár erre, már megszokhatta, hogy a város egyik legforgalmasabb villamosvonala (járatai: 18, 19, 41, 47, 48, 49) található a Szent Gellért tér és a Gárdonyi tér között. A villamosok pedig ilyen dobhártyaszaggató, nazgúlra emlékeztető vijjogással veszik be a kanyarokat, ezen a felvételen épp a Gárdonyi téren.

A Gárdonyi téren olyan rossz a helyzet, hogy 15 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az enyhe, Móricz Zsigmond körtér felé vezető jobbkanyarban, és ha az ember a villamoson utazik, olyan érzése van, hogy ki fog siklani a szerelvény. A Szent Gellért térnél is rossz a helyzet, a környéken lakók panaszkodnak is miatta. A sínek már-már annyira hullámosak és töredezettek, hogy az egész iparművészeti sormintának tűnik, itt így szenvednek az acélkerekek:

Ha felújítás lett volna, az várhatóan megtörtént volna nyáron (amikor pl. buszos villamospótlás volt más okokból), így a forgalmas vonal rendbetételére még valószínűleg várhatunk egy ideig. Az ügyben persze megkerestük a BKK-t is, nézze meg galériánkat, aztán olvassa el a szívderítő választ!

"A Bartók Béla úton a villamospálya állapota több helyen is valóban kritikus, ezért a Gárdonyi térnél, a Móricz Zsigmond körtér felé 15 km/órás, a Gellért tér felé pedig 25 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. A BKV Zrt. 2015. évi Beruházási Tervében biztosítunk forrásokat a leromlott szakaszok felújítására" – válaszolták a Velvetnek, ezzel felcsillantva a reményt, hogy jövőre megoldódhat a probléma.