A járókelő.hu bejelentője lett figyelmes a Bartók Béla út Feneketlen tóhoz közeli útszakaszának problémájára: a környéken kevés a parkolóhely, így az autósok előszeretettel állnak meg az egyébként taxik számára fenntartott megállóban, amiért a rendőrök viszont megbüntetik őket. Az autósok nem szándékosan szegik meg a KRESZ-t, a probléma forrása az, hogy a sárga, cikkcakkos útburkolati jelzés hiányában az autósoknak nem tűnik fel, hogy tőlük 15 méterre van egy tábla, ami azt jelzi, hogy a tábla után 5, illetve a tábla előtt 15 méteres körzetben bizony nem szabad megállni. Aki látóhatáron belül parkolna, valószínűleg kikerüli a táblát, de aki nem rendelkezik természetfeletti látással, könnyen megörülhet a szabad parkolóhelynek, ami valójában egy jelzés nélküli taximegállóhely.

A bejelentő leveléhez csatolt képeken valóban látszik, hogy a táblán kívül az úton semmiféle jelzés nem árulkodik a taxiállomás jelenlétéről, az illetékesek viszont serényen bírságolják az autókat és némelyiket el is vontatják. A bejelentő panaszával felkereste a BKK-t, számon kérve rajtuk, van-e egyáltalán létjogosultsága négy taxinak fenntartott helynek, amikor a környéken alig akad egy-egy ilyen jármű, illetve hogy miért könnyebb nekik bírságolni és autókat elvontatni, mint egyértelműsíteni a parkolást. A BKK válaszlevelében kiemelte a taxiszolgáltatás jelentőségét a személyszállításban, és felhívta a figyelmet arra is, hogy az útburkolati jelzés hiányának ellenére a taximegálló jól láthatóan van jelölve, illetve hogy a jelzés felfestését a közeljövőben tervezik.

A bejelentő a válasz ellenére továbbra is igazságtalannak tartja a napi rendszerességgel előforduló bírságolásokat, főként, hogy a KRESZ-ben ki van emelve, hogy A taxiállomás területét a „Megállóhely” útburkolati jellel mindig jelölni kell – bár az nem derül ki egyértelműen, hogy létezik-e szabályos megállóhely útburkolati jelzés nélkül vagy sem.

járókelő.hu oldal aljára görgetve eldöntheti, szabálytalanság-e megbírságolni a jövőbe nem látó autósokat vagy sem, de ha akar, nekünk is nyilatkozhat véleményéről:

Igazságos megbírságolni az autósokat?