Budapest jelenlegi legfurcsább, legelcseszettebb kiállítása az Oktogonon látható, ami azért furcsa, mert ezt a kiállítást bárki ingyen megtekintheti, igazából egész informatív, sőt jó ötleten is alapul. Mindezek ellenére nagyon béna az egész. A kiállítás Andrássy Guyláról, és Budapestnek arról a XIX. századi, XX. század eleji korszakáról, amire a mai napig mutogatunk, ha arról beszélünk, hogy micsoda világvárosban élünk.

A kiállítás gróf Andrássy Gyula és a kor más szakembereinek, politikusainak törekvéseit mutatja be, hogy kialakítsák azt az Andrássy utat (akkor még csak Sugár út), amit a mai formájban ismerünk.

Hogy miért elhibázott az egész?

Azért, mert a kiállítás igazából tíz darab, hatalmas panelből áll, amiken olyan sűrűn van a szöveg, hogy ember legyen a talpán, aki ennyi, ennyire szárazon megírt információt csak úgy az utcán ácsorogva befogad.

Pedig az egész tényleg nagyon érdekes, ha valaki kicsit is érdeklődik aziránt, hogy hogyan alakult ki az a város, amiben lakik/kirándul/nyaral.

Ráadásul a panelek, hiába vannak rajtuk képek is, nem túl látványosak, a megoldás ahogy kihelyezték őket, elég szerencsétlen.

Legalábbis ezek a kövekkel rögzített, fémkeretre veszített műanyaglapok kifejezetten csúnyák, az egész úgy néz ki, mintha valami építkezést magyarázó táblák lennének.

A kiállítás, bár tényleg elég fura így hivatkozni a nem túl nagy műgonddal kirakott, kevéssé esztétikus állványokra, december végéig látható az oktogonon.