A Tüskecsarnok avatása miatt az Infoparkban jártunk, aminek a főutcája a Magyar tudósok körútja. A körút külső oldalán végigfut egy egymástól zöld sávval elszeparált kerékpárút és járda. Több probléma is van itt azonban.

Egyfelől az, hogy mivel szinte sehol sincs felfestve vagy más módon jelölve, hogy melyik a gyalog- és melyik a kerékpárút, ezért mindenki össze-vissza közlekedik. Ennek megfelelően balesetveszélyes lehet, ha egy gyalogos a kerékpárútra téved, akit ütött már el bicikli, tudja, hogy az fáj. Szóval pár felfestést elhelyezhetnének a miheztartás végett.

A másik komoly gond, hogy rengetegen dolgoznak a környéken, és nekik elég szűkösek a parkolási lehetőségeik. A körút mentén mindkét oldal tele van hétköznap parkoló kocsikkal, és akiknek nem jut hely, azok kreatívan orvosolják a problémát.

A kedvenc módszerük az, hogy keresztbe vagy srégen felállnak az utcasarkoknál a kerékpárúta és járdára, esetleg a kettőt elválasztó szegélyre. Mivel ezt elég sűrűn tapasztalni, nem valószínű, hogy a közterületisek odafigyelnének a sok szabálytalanul parkolóra.