Ha ön Budapesten él, jó eséllyel szembesült vele, hogy lassan minden sarkon lehet jó hamburgert enni. Az ügy kezd kissé túlnőni, sokan már úgy beszélnek az egészről, mintha a gasztronómia csúcsa lenne, pedig alapvetően csak arról van szó, hogy lett kínálat a Mekin túl is. A hamburgernek meglepő gyorsasággal sikerült kitörni a junkfood kategóriából, és már senki nem tarthat hülyének valakit csak azért, mert azt ebédel valahol, de már kezd kicsit unalams lenni ez a forradalom. Mivel mi mindig szeretjük az új dolgokat, ezért összeszedtük azokat az ételeket, amik egyszerűek, de mégis sokkal többet ki lehetne belőlük hozni a jelenleginél.

Gyros

A gyros egyszer már letarolta az országot, és a mai napig tartja előkelő helyét a részegek kívánságai közt, de ha az ember esetleg józan, és finomat akar enni, akkor közel sem olyan egyszerű a helyzet. Azt nem állítjuk, hogy akkora variációs lehetőségek rejlenek a témában, de azért annál sokkal több van benne, mint amennyit most látunk. Nem csak a hús minőségével lehet trükközni, de például a zöldségeket is variálhatnánk.

Pizzaszelet

Igen, Budapestet elárasztották a pizzaszeletezők, amiknek a nagyrésze tényleg ehetetlen szörnyűségeket ad. Pár jó találat azért előfordul a belvárosban, de a pizza szó Magyarországon nagyon távol áll attól, amit egy jó ebédnek gondolunk. Pedig ugyebár a pizza egy remek és könnyen fogyasztható étel, főleg, ha nem tocsog az olajban, és nem sajátmárkás szalámit teszünk rá.

Hotdog

Sok ideig a hamburgerrel párban járt (tehát mindkettő az ehetetlen szar kategóriába tartozott) Budapest gyorséttermeiben, de mióta a hamburger menő lett, súlyosan elfelejtették. Sokkal ez sem egyszerűbb étel, mint húspogácsát tenni két zsemle közé, a kommersz virslit pedig csodásan lehetne helyettesíteni akár jobbnál jobb fűszerezésű kolbászokkal, és rögtön kitörhetne a legótvarabb aluljárókból a buli.

Fish and chips

Ennyire talán egy étel sem jelzi pontosan, hogy miről van szó. Az angolok ugyebár nagyon szeretik, de Magyarországon még mindig nem terjedt el igazán az olajban kisütött panírozott tengeri hal és krumpli csodálatos kombója. Annyira egyszerű, hogy igazából elrontani is alig lehet, cserébe a variálhatósága tényleg csak annyiból áll, hogy milyen minőségű halat tesznek hozzá, illetve milyen a szósz.

Mexikói

Ahhoz képest, hogy mennyire szereti mindenki az Arribát és az El Rapidót, valahogy mégsem sikerült elérni, hogy minden sarkon lehessen kapni burritót. Pedig lehet bele egy csomóféle dolgot pakolni, a hústól kezdve a feltétekig minden variálható benne, úgyhogy tényleg mindenben alkalmas arra, hogy kiváltsa a kézzel már nem is ehető elitburgereket.

Zsíros kenyér

Elég hülyén hangzik, pedig valójában őrült jó ötlet: egyrészt szó sincs róla, hogy csak a klasszikus sertészsírt kéne árulni, hanem lesütöttekkel (hagymás máj!) is lehet variálni, de például a kacsazsír is teljesen más ízt hoz. A feltétek között a hagymán kívül ott figyelhetne az alma is, ráadásul még melegen sem kell tartani a terméket. Kétféle kenyér elég is lenne, és meg is van az a streetfood, amire még a legnagyobb nemzetvédőink is könnyes szemmel gondolnának.

Szendvics

Ebből kétféle is feltörhetne, a klasszikusan helyben készíttetett darabok, és az előre elkészítettek. Az elsőnél nem kell sokat magyarázkodni, tényleg jó lenne, ha a Subwayen felül is lehetne itthon szendvicseket kapni úgy, hogy mi válogatjuk ki az alapanyagokat, a második részt pedig bárki megérti, aki járt már mondjuk Londonban, és nem a benzinkutakon kapható hulladékkal azonosítja a félbevágott toastkenyerekbe pakolt tojáskrémet és társait.

Na miből enne jobbat?