Nem szoktunk politizálni az oldalon, de a kormány legújabb, nettó pénzkunyeráló intézkedése, miszerint januártól fizetni kell az M0-s elkerülő szakaszainak nagy részén, valamint a körgyűrűn belül lévő, eddig ingyenes autópálya-szakaszokért, praktikus problémákat is felvet, amikkel viszont szoktunk foglalkozni. Ha nem akar fizetni, akkor mutatunk néhány útvonalat, amiken meg tudja közeliíteni a főváros körüli legnagyobb bevásárlóközpontokat.

A dolog persze, hogy valaki inkább mindenféle kerülőutakon jut el az autópályák mellé telepített bevásárlóközpontokba, hogy megússza a fizetést, sajnos teljesen abszurd, ezzel mi is tisztában vagyunk. Nem véletlenül települtek úgy egész Európában a hipermarketek, hogy a nagyvárosok közelében futó autópályákon lehet azokat megközelíteni kényelmesen. Jellemzően úgy, hogy nem kell külön útdíjat fizetni azért, hogy az ember eljusson a Tescóba. Teljes nonszensz, hogy fizetőssé teszik az agglomerációba vezető szakaszokat, valamint a fővárost elkerülő körgyűrű egy részét.

Ennyit a lamentálásról, jöjjenek az útvonalajánlatok, hogyan érdemes Budapest belvárosából eljutni az agglomerációban lévő üzletekhez! Az útvonalakat mindig a Deák térről indítottuk, értelmeszerűen az út elejét módosítsa aszerint, hogy merről érkezik!

A legnagyobb szívás

A térképen csak azokhoz a hiperekhez talál útvonalat, amik a városon kívül vannak, és olyan útszakasz mellett helyezkednek el, ami januártól fizetőssé válik. Ezért maradt le például a solymári Auchan a térképről. Bár arrafele már most sem leányálom a közlekedés.

Jól látszik, hogy Budaörsre egész sok irányból el lehet jutni, és a térképen még a Budakeszin át vezető kerülőutat nem is tüntettük fel, pedig ez is egy vállalható opció, ha az ember ki akarja kerülni a dugót.

Az igazi szívás amiatt van, hogy a Megyeri híd az M0-s részét képezi, ezért januártól ennek a használata is fizetőssé válik. Szürreális módon ilyen formában újjáéled a hídpénz intézménye Magyarországon. Azzal, hogy a híd kiesik, ha nem akarunk fizetni, ott vagyunk, mint jó néhány évvel ezelőtt, hogy aki itt menne át a Dunán, az kénytelen egészen az Árpád hídig visszamenni a városba.

Kommentálná? A Facebookon tegye!