De legalábbis társasozhat. Amennyit csak akar. A szombaton nyílt, Nagyenyed utcai Board Game Caféban jártunk, ahol először azt hittük, egy-két óránál többet tuti, hogy nem akarunk majd maradni. Aztán óriásit tévedtünk, mert lazán ültünk egy helyben hat és fél órát. És tovább is maradtunk volna, ha nem kell feltétlenül elmennünk egy másik helyre is.

A kávézó a Délinél, egy régebbi kocsma pincehelyiségében nyílt. Az 500 forintos belépő ellenében azzal játszunk, amivel csak akarunk, és

addig, ameddig csak akarunk.

A Hotel felújított változatával melegítettünk, de hamar rájöttünk, hogy egyáltalán nem olyan izgalmas, mint emlékeztünk, meg ezen a helyen szinte ki is nézik az embert, ha a klasszikusokat választja. Annyira, hogy egy ott dolgozó, meglehetősen lelkes lány egyből hozott is egy kupac társast, amikor meglátta, hogy a Hotel után Az élet játékával próbálkoztunk.

Azt nem lehet, az béna. A kis herceg, na az jó!

Erre mondjuk elég furán néztük, mert melyik felnőtt ember mondaná azt boldogan A kis herceg nevű játékra, hogy Ez az! Kis herceg! Játsszunk! De hogy a lelkes lány ne lincseljen meg minket, inkább felépítettük A kis herceg bolygóját, és legyen elég annyi, hogy gondolkodás nélkül szereznénk egy ilyen társast otthonra.

A legjobbat pedig még nem is írtuk. Hogy van sör, bor, meg süti, méghozzá nem is kevés, köztük pedig egy olyan karamellás almatorta, hogy ha valaki zsigerből utál minden társasjátékot, emiatt akkor is muszáj elmennie a Board Game Caféba. Két szelet is kevés belőle.

A kávézóban asztalt foglalni egyébként nem lehet, mert előre képtelenség megmondani, hogy egy-egy játék meddig tart, kirúgni pedig senkit nem fognak amiatt, mert órákig ül az asztalnál egy társas felett. De a vasárnapokat kivéve minden délután kettőtől estig lehet próbálkozni a helyfoglalással. Az tuti, hogy mi még megyünk.

Kommentálná? A Facebookon tegye!