A Széll Kálmán tér Krisztina körúti szakaszán illegális útbontás és sávlezárás történt, ez a Margit körút és a Szilágyi Erzsébet fasor felől az Attila út irányába tartó forgalmat jelentősen korlátozza – közölte a BKK hétfőn reggel.

A BKK már vasárnap 16 órakor észlelte az útbontást és sávlezárást. Azonnal felvették a kapcsolatot a kivitelezővel (SADE) és kérték a hétfő reggel 6 órára történő helyreállítást, a forgalomkorlátozás megszüntetését, de a kivitelező jelezte, hogy a kérést nem tudja teljesíteni.

A BKK ezután 20 órától a BKK Közúttal a helyszínen vizsgálta meg a helyreállítás lehetőségét, azonban a munkaárok mérete ezt nem tette lehetővé. Csak a forgalomtól elzárt terület minimalizálására, illetve a Csaba utcai jelzőlámpás csomópont módosítására volt lehetőség, amit a BKK és a BKK Közút még vasárnap este elvégezett. 

Frissítés: Délre járható az út

A Sade Mélyiépítő Kft. közölte hétfőn, hogy van és volt engedélyük a munkálatokra, amiket a BKK illegálisnak nevezett. Az engedély szerintük hétfőn reggel 6 óráig szólt, de egy előre nem látható esemény miatt ez eltolódott. Délre ígérik a forgalmi akadály elhárulását – írja az Origo.

Közben lapunk kérdéseire a BKK is válaszolt (legalábbis néhányra). A lényeg, hogy haladéktalanul helyreállították a korábbi forgalmi rendet. Arra azonban nem kaptunk választ, miként zárhat le egy sávot a saját szakállára a kivitelező és miért nincs eszköze (anyagi szankciók pl.) a BKK-nak az ilyen esetek elkerülésére, valamint miért nem állították le időben a felbontást.