Vannak azok a típusú emberek, akik nagyobb energiát fektetnek abba, hogy egy feladatot ne készítsenek el, mint amennyibe a feladat elkészítése kerülne. Valószínűleg ilyen arcok azok is, akik elindították a BKK Kontroll nevű oldalt, ahol közösségi visszajelzések alapján lehet tájékozódni arról, hogy éppen merre dolgoznak a BKK ellenőrei.

Oldalt létrehozni, lógósokból álló közösséget építeni, utazás előtt, közben oldalt frissítgetni, a beszámolók alapján irányt váltani jóval nagyobb szívásnak tűnik, mint kilyukasztani egy párszáz forintos jegyet.

Ráadásul amíg az oldal kvázi tesztüzemben van, és nem is használják sokan, túl sokat nem is ér az egész, hiszen egész egyszerűen nincs rajta elég adat.

Arról nem is beszélve, hogy a metrós ellenőrökön kívül minden ellenőr mozog, ezért hiába írja be valaki, hogy 2 perccel korábban találkozott ellenőrrel mondjuk a 4-es, 6-oson, ha az ellenőrök egy perccel később leszállnak, majd átszállnak valami egészen más járatra. Az elgondolás hasonló, mint a traffipaxos térképeknél, azzal a különbséggel, hogy a traffipaxnak nincs lába, ezért elmenni is nehezebben tud.

A rendszer egyébként nagyon könnyen használható, mindössze nagyjából öt másodperc alatt tudtunk hozzáadni egy teljesen kamu ellenőrészlelést az oldalhoz, ahogy az a lenti képen is látszik (a 74-es trolin, ha volt is ellenőr 10 után nem sokkal, nem tudtunk róla). Az ilyen kamubeírásokon segíthetne, hogy lehetőség van le- és felpontozni az egyes észleléseket, de mint fent is írtuk, az egésznek nagyjából csak akkor van értelme, ha olyan emberek nézik az oldalt egyszerre, akik ugyanazon a vonalon utaznak, ráadásul ugyanabban a járműben.

Ebben az esetben viszont lehet, hogy gyorsabb az oldal frissítgetése, meg a pontozás helyett felnézni, és meglátni a felénk tornyosuló ellenőröket, akik a jegyünket, vagy a bérletünket szeretnék látni.

Egy dologra viszont mindenképpen jó a dolog, született Facebookon egy alapvetően lógósokat gyűjtő oldal, ahol mindenki gyűlölködik a közlekedés miatt, ilyen kommenteket pedig mindig nagyon szórakoztató olvasni.