Folytatódik a Millenáris Park bővítése. A közösségi tér több mint háromszáz lombos fával, dús zöld növényzettel, padokkal, izgalmas játszótérrel és jelentős vízfelülettel gazdagodik. A parkban két kávézó is nyílik, amelyek illeszkednek a megújult Széll Kálmán tér és a Lövőház utca városképéhez. A látványtervek már elkészültek, így most ön is megnézheti, milyen lesz a végeredmény.

Az MTI híre szerint a hatalmas aktív zöldfelület érezhetően fogja javítani a levegő minőségét a nagy forgalmú Margit körút térségében. A park növényzetét esővízzel öntözik majd, napelemes e-töltőállomásokat alakítanak ki a mélygarázsban, a hűtő-, fűtő- és szellőzőrendszert pedig nagyrészt megújuló energiával táplálják. A Mammut Bevásárlóközpont épületének oromfala mellé egy tájépítészeti elemeket is tartalmazó, több emelet magas "zöldfal-installáció" is épül, amely a régióban egyedülálló lesz.

A beruházásnak része a mára eléggé "lelakott", régi Millenáris Park megújítása is. A térburkolatokat, ahol szükséges, kicserélik, és minőségi kertészeti elemekkel dobják fel a Fény utca és a Marczibányi tér közé eső területet, amely az új parkrésszel átjárható, egységes egészet alkot majd. Ennek érdekében a Fény utca érintett szakaszának forgalmát a föld alatt vezetik el a Kis Rókus utca felé.

Az 500 férőhelyes, kétszintes mélygarázs építésének előkészületei a héten az egykori irodaépületek még megmaradt földfelszín alatti részeinek elbontásával és a munkagödör részleges kialakításával folytatódnak, ezért az ideiglenes parkoló egy részét lezárják. Ezzel az ütemmel novemberre végeznek, majd kezdődhetnek a mélyépítési munkák. A megújult Millenáris Park várhatóan 2017 második felére készül el teljesen.