Na jó, de tényleg

Persze hogy lesz tűzijáték idén is. Az emiatt érvényes forgalomkorlátozásokról itt olvashat, az időjárásra itt készülhet fel.

Maga a lődözés este kilenckor kezdődik, és körülbelül 25 percig tart.

Programajánlónk rendkívüli kiadásában ezúttal augusztus 20-ára ajánlunk elfoglaltságot, minden későn ébredőnek, aki rájött, hogy aznap nem tud elmenekülni Budapestről. Először is nézze meg az ünnepi tűzijátékot, hogy ezzel ne legyen gond akkor sem, ha nem talál hozzá megfelelő állóhelyet, vagy teljesen máshol van:

Most pedig jöjjön minden más.

Egyen!

Ha ránk hallgat, menjen el egy cukrászdába, és kóstolja meg az ország idei tortáját, akár a cukrosat, akár a cukormenteset. A cukrosat úgy hívják: Őrség Zöld Aranya, van benne mandulaliszt, tökmagolaj, tökmagpraliné, málnazselé, fehércsokoládés ganache, és textúra textúra hátán. 

A cukormentes országtortát Áfonya hercegnő tortájának hívják,  nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert. Van viszont benne áfonya, joghurt, szeder, ribizli, és mandula.

Megkóstolná? Itt elolvashatja azoknak a cukrászdáknak a nevét, ahol megteheti. Ha inkább kivárna, az sem baj: hétfőn szerkesztőségileg teszteljük és elmondjuk, kell-e félni.

Sétálja le!

Ha már kellőképpen nemzeti hangulatba került az országtortától, vagy pont azért, mert még nem, akkor ön előtt is nyitva áll az Országház (10-18 óráig), hogy megtekinthesse a Szent Koronát. Ezt máskor is meg lehet nézni, viszont az ünnepkor ingyenes a belépés, szóval előre a Kupolateremért, illetve a Díszlépcsőházért! Lehet, hogy kicsit hosszú lesz a sorbanállás, de a látvány megéri: bekukkanthat a Vitrinbe!

Ugrálja le!

Elképzelhető, hogy ezután már nem bír magával, és elúrhodik önön a nemzettudat. Nem baj, Pécelen rendeznek egy folklórfesztivált, ahol bízvást lecsárdásozhatja a maradék tökmagolajat. Ha pedig nincs kedve táncolni, meghallgathatja a Cimbaliband koncertjét, ami előtt amatőr kutyaszépségversenyt rendeznek.

Menjen inni!

Budapesten egymást érik a sörös rendezvények, ami nem baj: most például a Maglódi úton tartják az Első KRAFT sörfesztivált, aminek részleteiről itt tájékozódhat. A buli már pénteken elkezdődik, és a Főzdeparkban tartják – ha fogalma sincsen, hogyan jusson oda, semmi baj, elviszik a Blaháról busszal. 

Legyen normálatlan!

A Facebook tele van értelmezhetetlen, indokolatlan és valótlan eseményekkel, ezektől sem tekinthetünk el: az egyik ilyen résztvevői 20-án délután, három óra után pár perccel fognak vadgesztenyét szelídíteni. Lelkük rajta, csatlakozzon hozzájuk, ha úgy hozza kedve!

Programajánlónkat a Schweppes támogatta, akik most megtanítják Thai Tonicot készíteni.