Csuda időnk lesz, akár 30-32 fokot is mérhetünk ezen a hétvégén. Péntektől vasárnapig egy csepp eső sem fog esni, tökéletes az idő ahhoz, hogy nyakunkba vegyünk a várost, és kiadjuk magunkból a felesleges/magunkba szívjuk a nyárzáró energiákat.

Állatkertek éjszakája

Ezt főleg azoknak kínáljuk, akik kötélidegekkel rendelkeznek ahhoz, hogy kiállják a fél órás sort a lepkeházhoz, képesek a gyereksereggel egyetemben a fókabemutató miatt összezsúfolódni a járdán, vagy megnézni azt, hogy eszik a zsiráf - utóbbi nappal is ugyanolyan érdekes, mint éjjel.

Na jó, van valami izgalom és titokzatosság abban, hogy az állatkertben sétálgathatunk az éjszaka folyamán. Főleg a hullámvasút, a tükörház, a flamingók nyújtanak többet a sötétben, de lesznek lángidomárok is, a jegy pedig 3 helyre is érvényes: az állatkerten kívül a Tropicariumba, és a Budakeszi Vadasparkba is tehetünk látogatást. Második, harmadik randinak pedig egyenesen tökéletes esemény, a titkos sötét helyek tárháza kifogyhatatlan.

Vissza a milleniumhoz

Akinek a 2000-es években dübörgött kocsijában a Danubius Rádió, minden nyáron a Budapest Parádét várta, és imádta az ATB-t, a Groove Coveraget, annak jó hírünk van: mindezt megtalálja szombaton a Budapest Parkban. Emellett őrült trance party Sterbinszkyvel, látványos Kozmix show, élő buli Szatmári feat. Jucussal, Náksival, Spigiboy-jal. Kint lehet hagyni a valóságot, és le lehet vezetni minden feleslegesen felgyűlt energiát szombat éjjel.

SOrra, azaz SÖRRE fel!

Tavaly egy kicsit keserű szájízzel hagytuk magunk mögött a Dreher Fesztet, mert óriási volt a sorbanállás – de idén mindent megtripláznak: háromszor több csapos és sörcsap, valamint fellépő vár mindenkit két napon keresztül Kőbánya szívében. Reméljük, tényleg folyni fog a sör, minden mennyiségben.

Még több sör

Egyenesen Németországból, a bajorok legjobb hűsítő söreit pakolják az Allee mellé péntektől vasárnapig. Olyan ételeket is kóstolhatunk, melyek kifejezetten a német sörökhöz, és gasztronómiához kapcsolódnak. Ha kíváncsi az 500 éves sörtisztasági törvényre, és képzeletbeli történelmi sétát is tenne a sörtörténelemben, ott a helye.

Sörre bor, bármikor!

Egészen vasárnapig lehet menni megkóstolni a fiatal magyar borászok remekműveit. A Junibor Ünnep azokat a tehetséges ifjú készítőket mutatja be, akik az ízletes magyar borok képviselői, egyenesen ők kínálják nedűiket minden este 18 és 21 óra között. A 4 nap alatt 32 fiatal borász több, mint 100 borát kóstolhatja.

Jóga, meditáció a Gellérthegyen

Idén utoljára várnak mindenkit szabadtéri piknikezésre, jógára, meditációra a Filozófusok kertjébe, a Gellérthegyen. Lesz Flow jóga, Chi-Kung, meg frissítő masszázs is, gyerekprogramokkal és slackline-nal is készülnek.

Programok a hídon

Lehet sétálni csütörtök este a lemenő nap fényében, szombaton pedig ingyenesen edzeni a Szabadság-hídon, úgy néz ki, most utoljára, a jövő héten ugyanis véget ér a lezárás.

Mozi? 690!

Akik a megúszósabb programszervezők közé tartoznak, azoknak bátran ajánljuk az Örs Vezér terén lévő Moziünnepet. Nem csak a filmnézés lesz kedvezményes, de a menüt is olcsóbban kínálják.

A programajánlónkat a Schweppes támogatta, önnek pedig segítenek összemixelni egy Apple Collinst: