A főpolgármesteri címért induló Berki Krisztián természetesen maga is leadta a mai napon a szavazatát - talán senki számára nem kérdés, hogy kire. Igen ám, csakhogy ahogy azt a hvg.hu kiszúrta, súlyos bakit vétett akkor, amikor lefotózta, majd közösségi oldalán meg is osztotta a szavazólapot. Ezt ugyanis a Kúria döntésének értelmében nem szabad megtenni. Szelfizni ugyan lehet a szavazófülkében, de a szavazólapot lefotózni tilos.

Most úgy tűnik, hogy valójában csak egy X-elős képet osztott meg, egyfajta önpromóként és valójában saját szavazatát később adta le. De akkor miért törölte a korábban az Instagramon megosztott fotót?

Egyébként a poszt törlése után egy kedves üzenetben be is szólt az őt kritizálóknak.

A már törölt posztban egy másik hibát is kiszúrtunk korábban, mégpedig azt, hogy Berki Krisztián nem tudta helyesen leírni a főpolgármester-jelölt szót, amit a magyar helyesírás szabályai szerint kötőjellel kell írni. Nos, ő erről teljesen elfeledkezett, mivel  különírta a többszörösen összetett szót. 

A poszt azóta eltűnt az összes közösségi platformról, viszont egy rövid üzenetben Berki kifejtette, hogy ő ugyan nem fotózta le a szavazatát, hisz a cikkek megjelenésekor még nem is szavazott. A hivatalos voksolásáról egyébként a Blikk cikkezett.

A kritikus írásokra való reakcióját pedig ITT lehet megtekinteni.