Az óriás méretű Big Mac sikere után a McDonald's újra visszatért a magyaros ízekhez, úgyhogy ezúttal is lesz mivel szórakozni azoknak a részegeknek, akik az éjszaka közepén éheztek meg. Talán az eddigi legbátrabb kísérletnek lehetünk tanúi: a magyarság jegyében libamájjal, savanyú káposztával és gombával felturbózott szendvicsekkel is gyilkolhatjuk magunkat. Szakértői csoportunk természetesen nem bírta kihagyni a tesztet.

Marhaburger sült libamájjal

A legszürreálisabb tesztalanyról van szó, hiszen bármilyen finom dolog a libamáj, elég hülye ötletnek tűnik elsőre belerakni egy hamburgerbe. “Én imádom a májat, ezért kicsit csalódtam, hogy a Meki az egészet úgy oldotta meg, hogy minden ízt elnyom a szósz. Persze finom, de igazából ki is hagyhatták volna a különleges részét. Ráadásul ahhoz képest, hogy 1200 forint csak a szendvics, meglepően kicsi” – foglalta össze egyik tesztelőnk. Másik szakértőnk a klasszikus junkfood ízt hiányolta. “Én a mekibe big macért megyek, meg sajtburgerért, és elvárom, hogy a szezonális termékekben is érezhető legyen, hogy a McDonald's valamelyik szendvicsét eszem. Ez most elmaradt, ami kicsit fáj, de ha mondjuk most nyílt volna egy szendvicsező a sarkon, és ott eszem ezt, valószínűleg teljesen elégedett lennék. Tegnapelőtt ettem egy baconös McRoyalt, na az ezerszer jobb volt.”

Magyaros sertésburger savanyú káposztával

A májnál tényleg csak a savanyú káposzta tűnik rosszabbnak egy hamburgerbe, ráadásul paprikás szalámival is feldobták a bulit, amitől tulajdonképpen klasszik magyar szendviccsé vált a végeredmény. “Rémisztően fantáziátlan az egész. Két szelet húspogácsa, egy csipet csalamádé, meg pár szelet leértékelt tescós paprikás szalámi van benne. A szósz nehezen megtippelhető, de ilyen édeskés Piros Aranynak tűnik” – panaszkodott kicsit tesztelőnk, másik szakértőnk szerint pedig ez a szendvics mindent megtestesít, amit pejoratívan magyarosnak szokás hívni.

Pulykaburger pirított gombával

Igen, gombát is tettek a hamburgerbe. “Egyrészt üdítő látni, hogy a legócskább menzák slágerterméke, a sajttal töltött pulykamell ott toporog, hátha felfér a Hungarikum-listára, legalábbis annyira elterjedt étel, hogy a Meki szerint megfér a libamáj mellett a legújabb magyaros hetek akciójában. Maga a hús és a sajt egy kicsivel jobb a sokéves átlagnál, de nem nagy szám. Másrészt csodálatos, hogy a McDonald's mennyire bátor volt ezzel a mostani akciójával. Csomó olyan alapanyagot (na jó, hármat) behoztak, amikkel eddig nem próbálkoztak. Még sosem láttam Mekiben gombát, ebben a szendvicsben pedig gombás szósz van, sőt nem is akármilyen, hanem kellemesen kapros gombás szósz, szóval egyből két olyan komponense volt, amivel még sosem találkozhattunk magyar Mekiben. A szendvics nem túl nagy, és nem is olcsó, de az érdekességeket kedvelőknek érdemes kipróbálniuk” – foglalta össze a lényeget egy tesztelőnk, másik kollégánk szerint pedig egyszerűen a rántott húsos szendvicseket idézi az egész.