A Budakeszi Vadasparknak IX. kerületi munkások jelentették, hogy a kerületben felállított nyestcsapdák egyikében egy házszámot tévesztett mosómedvét találtak. A vadasparkban ugyan már élnek mosómedvék, de megfelelő állatmentő részleg hiányában az elszökött vagy megunt állatkát nem tudták befogadni, így azt a Rex Kutyaotthonnak adták át, ahol jelenleg is tartózkodik.

A Budakeszi Vadaspark két mosómedvéjét, kik a csodaszép Dagi és Stikli nevekre hallgatnak, fontos megemlíteni; az ő segítségükkel a park dolgozói különböző programokon gyakran hívják fel a figyelmet az otthoni mosómedvetartás veszélyeire, például arra is, hogy a betörőnek született, tökéletesen ásó, ugró, mászó és kaparó állatok könnyedén elszökhetnek otthonról, hasonló helyzeteket előidézhetve. Magyarországon egyébként évek óta tilos a mosómedve-árusítás, de a feketepiacon persze még mindig be lehet szerezni őket.

Az elfogott mosómedve amúgy rettentően aranyos, pedig igyekezett az összes róla készült képen kinyitni a száját, hogy félelmetesnek tűnjön. Ha nem hiszi, kattintson ide!