fontos

Kedd reggelre jégpáncél boríthatja az utakat, óvatosan közlekedjenek!

Az MTI szerint egész éjszaka dolgozni fognak a katasztrófavédelem munkatársai néhány Pest megyei településen. Eközben két, korábban lezárt budapesti útszakaszon megindul a forgalom.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a legtöbb helyen a kidőlő vagy az úttestre fagyó fák miatt kellett korlátozni a forgalmat, de hogy hány helyszínen történt ilyen, azt egyelőre megbecsülni sem lehet, mert folyamatosan nő a beavatkozások száma.

NEm most kezdődött

Korábbi cikkünket itt találja. Itt pedig megnézheti, milyen szép a milyen veszélyes ónos eső.

„A legsúlyosabb helyzet továbbra is Pilisszentkereszt-Dobogókő-Pilisszentlélek háromszögben van, ezeken a településeken napközben nem volt áram, illetve az útra dőlt fák miatt közlekedni sem lehetett a környéken.” Pilisszentkereszten újra van áram, viszont a másik két településre aggregátorokat kellett vinni. 

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője szerint a XII. kerületi Eötvös út és a hegyvidéki, illetve a II. kerület határán lévő Budakeszi úton is megindulhatott a forgalom. 

mindeközben máshol

AZ MTI szerint több vonalon is késnek a vonatok: az újszászi vonalon akár több órát, a ceglédi és a miskolci vonalon 15-30 percet. Kőbánya-felsőtől szinte Szolnokig ráfagyott a víz a sínre és a felsővezetékre.

Amennyiben ez nem lenne egyértelmű, most a Börzsönybe se jó menni kirándulni: jegesek az utak, törnek a fák. A hegyi erdészeti utak könnyen eljegesednek, és előfordulhat, hogy kidőlt fák zárják el az utat.  Nem hinnék el, de a Mátrában is ugyanez a helyzet! A 24-es főúton a galyatetői elágazó és Parádsasvár közötti útszakaszt lezárták, és nem lehet közlekedni a Galyatető és a mátraszentlászlói elágazás közötti úton sem.

Mogyoródon 9 ezer ember maradt áram nélkül.

Elindult a forgalom az Eötvös út elejétől, a fogaskerekű svábhegyi megállójától, a síházig lehet menni, tízes konvojokban engedik át az autókat. Aki gyalogosan szeretne átmenni, annak az önkormányzat kisbuszos szállítást biztosít. A hatalmas tömeg miatt nagy a torlódás és hosszú a várakozási idő.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén azt közölték, hogy nem volt több esetük, mint egy szokványos napon.