Jó hírünk van az átadások szerelmeseinek: a VS azt írja, megint építgetik kicsit a Várkert Bazárt, konkrétan megbontották előtte a díszburkolatot és a gyepszőnyeget. Az érintett terület a Lánchíd utca 23-as számú háza előtt fekszik, és az utca túloldalán is folytatódik, a pihenőparkban. Ott még árok is van. 

Az egyik biztonsági őrtől a lap megtudta, hogy március 30-án, hétfőn egy hibaelhárító autó jelent meg a helyszínen, egy lakó pedig a BKK járművét vélte felfedezni a jelzett időpontban, de a közlekedési központ eleddig nem nem kommentálta a munkákat. Vannak kordonok is, amelyek szerint az Észak-Budai Zrt. dolgozik a helyszínen valami erősárammal kapcsolatosat. Eddig ők sem mondtak semmit.

Update: eddig az volt a lap tippje, hogy szökőkút lesz ott, de a BKK most szólt nekünk, hogy a budavári önkormányzat volt illetékes. Ők meg azt mondták, hogy „a műszaki átadás-átvétel során rögzített vízelvezetési- esztétikai- és a szabványnak való megfeleltetési hibák javítása megkezdődött a Lánchíd utcában. A munkálatokkal a kivitelező szakaszosan halad, kisebb területek lezárása mellett dolgozik, várhatóan júliusig”. 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint „a javítások nem járnak jelentős forgalomkorlátozással és nem befolyásolják a Várkert Bazár megközelíthetőségét és tervezett programjait”.

Akárhogy is néz majd ki, ennél biztos jobb lesz. (Tavaly szeptemberben tartott itt az építkezés.)