A Nyugati tér felújítása egészen szürreális helyzetet hozott a gyalogos közlekedésben, ha valaki nem a pályaudvar felőli oldalról akarja kikerülni az építkezést. Ekkor ugyanis két dolog közül választhat (a Jókai utcából érkezve), mint ahogy az a lenti ábrán láthható:

  • vagy kerül egy nagyot
  • vagy átvág a Skála Metrón, ami igazi időutazás

Szóval az ember sétál a tér felé a Jókai utcából, amikor egy kerítés állja az útját. A kerítés mellett viszont van egy vékony kis sáv, ahol tovább lehet menni.

Aztán a Skála Metró bejáratánál elfogy a szűk sáv, a kerítés bezárul előttünk, és az egyetlen logikus választásnak az tűnik, hogy bemegyünk az áruházba.

Az ajtón belépve azonnal kezdődik az időutazás, jobban nem is dönthettünk volna, mint hogy a kerülés helyett az áruházon keresztül próbálunk átjutni a tér egyik feléről a másikra. Az első állomás a hálóing-részleg. Az árukészlet nem egyszerűen retro, inkább már vintage, de az is lehet, hogy olyan régóta vannak itt ezek a cuccok, hogy lassan újra divatba jönnek.

Ez a túra nem a gyengéknek való, ahhoz, hogy kikerüljük az építkezést a Skála Metró mélyére kell hatolni, az egészen teljesen át kell fúrnunk magunkat. Jó néhány alkalommal átvágtunk már itt, vásárlókat nem annyira láttunk, bátor, erre rövidítőket inkább, bár ők sem voltak sokan. A nem evilági hálóingek és pongyolák után jön az igazi megmérettetés, a bugyiosztály.

A bugyiosztály után már gyakorlatilag csak egy nagyobb szökkenés, és kint is vagyunk az áruházból a Bajcsy-Zsilinszky Endre út elején.

Próbáltuk keresni a Skála Metrót, hogy megtudjuk, milyen hatással van az áruházra az építkezés, több lett-e a vásárlójuk azóta, amióta rajtuk keresztül vezet az út, de sajnos eddig nem sikerült elérnünk a céget.