Ideiglenes lámpás gyalogos-átkelőhelyet kapott a napokban a Lánchíd - méghozzá a pesti oldalon. A Széchenyi István térnél található zebra sok ember álmát váltotta valóra: főleg azokét, akik vagy nem tudtak arról, hogy a híd alatt van egy gyalogosoknak szánt alagút, vagy csak lusták voltak le, illetve fellépcsőzni, hogy átjussanak a hídfő másik oldalára. Vannak azonban, akiket bosszant az új lámpa: az autósokat, méghozzá azért, mert szerintük indokolatlan dugó alakul ki miatta. Csütörtök délután elmentünk és megnéztük, mi a helyzet a környéken.

A BKK honlapjáról megtudtuk, hogy korai azoknak az öröme, akik azt hiszik, augusztusban is zebrázhatnak ugyanott: az ideiglenes átkelőt csak a 2-es villamos alagútjának felújítása miatt nyitották meg, amint végeznek vele (várhatóan július 31-én), el is tüntetik.

Az ideiglenes gyalogos-átkelőhely a Lánchíd közúti áteresztőképességére nem lesz hatással

- írják a közleményben, azt pedig minden autós döntse el, hogy valóban nem kell-e többet várnia emiatt.

A Lánchídon közlekedőkre egyébként is rájár a rúd: a gyalogos-átkelőhely mellett a budai oldalon található Clark Ádám teret is feltúrták, emiatt pedig nem ritka, hogy az Alagúttól egészen a Gresham-palotáig ér a sor vége. 

Amit nem értünk, hogy ha nincs befolyással az áteresztőképességre, akkor miért nem marad így (már csak az autók között gazellaként átszaladgáló turisták miatt is), illetve a tér közepén található füves területre miért nem vezet semmi "legális", holott az egész környéket úgy alakították ki, hogy vonzza a gyalogosokat.

Addig is, amíg megfejtjük a rejtélyt, nézze meg a galériánkban, milyen állapotok fogadtak minket, itt pedig bónuszként megnézheti, milyen volt a tér 1967-ben.