Britney Spears személyesen Arnold Schwarzenegger segítségére számít gyermek-elhelyezési perében – írja a New York Daily News. Az énekesnő úgy véli, Kalifornia kormányzója majd tesz arról, hogy exférje ne sérthesse tovább az ő emberi jogait.

Spears ügyvédei, a Trope and Trope iroda január 8-án, az énekesnő első ideg-összeomlása előtt szerették volna felmentésüket kérni a bíróságtól, ám végül az események hatására kitartottak ügyfelük oldalán. Az énekesnő azonban úgy érzi, nem képes rávenni egy ügyvédet sem, hogy tartósan felvállalja az ő gyermek-elhelyezési perének ügyét - melyben szerinte exférje, Kevin Federline az ő emberi jogait sérti -, és ebben csak a Terminátor képes neki segíteni.

Arnold hívjon fel!

Sam Lutfi, Spears – azóta már eltiltott – barátja és exmenedzsere meg is kereste Schwarzenegger egy régebbi sajtósát, és rajta keresztül próbált kapcsolatba kerülni a kormányzóval. A lap informátora azt állítja: „Sam épp vacsorázott, miközben felhívott és elmondta, Britney szerint az ő emberi jogai sérültek, és ezt meg akarja beszélni Arnolddal. Azt szeretné, a kormányzó nézzen utána, miért nem tud egy rendes ügyvédet találni. Sam azt akarta, hogy Schwarzenegger hívja őt vissza, ő meg majd odaadja Britneynek a telefont”.

Fiai helyett meg majd szül másikat

Az énekesnő még annál is exebb férje, Jason Alexander – akivel 2004-ben még Federline előtt, mindössze 55 órát volt házas – ugyanakkor azt állítja, Spears már lemondott a gyerekekről, mert belátta, nem volna alkalmas a nevelésükre. Alexander az America’s In Touch Weekly magazinnal osztotta meg, miszerint „Látni szeretné őket, de nem nevelni. Azt mondja, nem baj, ha nem kapja vissza a fiúkat, később még mindig szülhet magának újabb gyerekeket”. Alexander azt is elmondta, egykori villám-házastársával mindössze karácsony óta vannak beszélőviszonyban ismét. „Akkor kaptam egy telefont, ami hangpostára ment, annyi volt benne, hogy ’Hahó, én vagyok. Tudom, már egy ideje nem beszéltünk’. Britney volt az. Azt mondta, majd még visszahív, és azóta néha telefonálunk”. Az exférj szerint Sparsnek természetesen hiányoznak a fiúk, de szerinte se volna érdemes visszaadni neki őket, mert „neki most elsősorban magára kéne figyelnie”.

Spears ügyvéd-sagája

Trope cége már a harmadik ügyvédcsapat, akiknek munkáját az énekesnő zűrös viselkedésével ellehetetleníti. A pár válásának kimondása után kezdődött gyermekelhelyezési perben Spearst először Laura Wasser képviselte, aki szeptemberben kérte a felmentését. Ezután az énekesnő a Freid & Goldsman ügyvédi irodát bízta meg, de ez az együttműködés már pár nappal később megszakadt. Torpe irodája ekkor kapcsolódott be a már ekkor is reménytelennek tűnő harcba: az akkori helyzetben már nem lehetett megakadályozni, hogy pár nappal később el ne vegyék Spearstől gyerekei, a kétéves Sean Preston és az egyéves Jayden James felügyeleti jogát.